Zisk Daimleru v 1. kvartáli vzrástol až o 87 %

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 11:19 • 2 min
Zisk Daimleru v 1. kvartáli vzrástol až o 87 %

STUTTGART - Nemecký automobilový koncern Daimler, ktorý okrem luxusných osobných áut Mercedes-Benz vyrába aj nákladné vozidlá a autobusy, zaznamenal v 1. kvartáli strmý nárast prevádzkového zisku, medziročne o 87 %. Pod tento výsledok sa podpísal zvýšený dopyt po novom modeli Mercedes-Benz E-Class.

slovakia

left justify in out

Konkrétne, zisk koncernu pred úrokmi a zdanením (EBIT) za tri mesiace do konca marca 2017 vzrástol na 4,01 miliardy eur z 2,15 miliardy eur v 1. štvrťroku 2016.

 

Motorom jeho rastu bol najmä zisk výrobcu luxusných áut Mercedes-Benz, ktorý v sledovanom období stúpol o 60 % na 2,23 miliardy eur. Daimler v tejto súvislosti uviedol, že len v marci predaj modelov Mercedes-Benz E-Class vzrástol o 65 %.

 

Zisková marža divízie osobných áut koncernu Daimler sa v 1. kvartáli zvýšila na 9,8 % zo 7 %.

 

Divízia nákladných áut, ktorá čelí slabšiemu dopytu na trhoch v USA, Brazílii a Rusku, aj napriek tomu dosiahla v 1. štvrťroku výrazný nárast zisku EBIT, a to o 29 % na 668 miliónov eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies