Zisk automobilky Ford sa prepadol o 56 percent

NETKY.SK • 27 Október 2016, 15:01 • 2 min
Zisk automobilky Ford sa prepadol o 56 percent

DEARBORN - Americká automobilka Ford zaznamenala v 3. kvartáli výrazný pokles zisku, ale menší ako jej predpovedala Wall Street. Pod nižší zisk sa podpísalo masívne zvolávanie áut aj ťažkosti spojené s uvedením nových pickupov na trh. Informovali o tom agentúry AP a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Čistý zisk Fordu sa v 3. štvrťroku 2016 znížil o 56 % na 957 miliónov USD (875,97 milióna eur) z 2,2 miliardy USD v rovnakom období vlani. Po prepočítaní na akciu klesol zisk Fordu na 24 centov z 55 centov/akcia pred rokom. A po očistení od jednorazových položiek dosiahla automobilka v 3. štvrťroku zisk 26 centov na akciu, zatiaľ čo analytici očakávali zisk v priemere 20 centov na akciu. Ford vynaložil v 3. štvrťroku 600 miliónov USD na zvolávanie áut do servisov na opravu zámkového systému na dverách.

 

Celkové tržby Fordu v období júl-september klesli o 6 % na 35,9 miliardy USD, pričom tržby automobilovej divízie dosiahli 33,3 miliardy USD, čo sa zhoduje s odhadmi analytikov. Globálny predaj áut klesol o 4 % na 1,5 milióna vozidiel. Automobilka zaznamenala slabší predaj vo všetkých regiónoch okrem Ázie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies