Žilina: trojdňový maratón hudby a tanečných vystúpení

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 12:52 • 2 min
Žilina: trojdňový maratón hudby a tanečných vystúpení

ŽILINA – Od štvrtka do soboty budú žilinské námestia žiť tradičnými Staromestskými slávnosťami.

slovakia

left justify in out

„Všetkých návštevníkov čaká zaujímavý program a verím, že si v ňom každá generácia nájde to, čo obľubuje. Žilinou sa budú niesť rôzne hudobné štýly od folklóru, zborového spevu, cez vážnu hudbu, džez, pop, hip-hop, punk až po rock,“ povedal žilinský primátor Igor Choma. Na Hlinkovom a Mariánskom námestí bude 95 stánkov ponúkať tradičné remeslá, 20 stánkov medovníky a cukrovinky a ďalších 20 občerstvenie. Počas trojdňového maratónu hudby a tanečných vystúpení sa predstaví aj Hana Zagorová, Horkýže Slíže, IMT Smile, Desmod, Para, Cigánski Diabli, Zuzana Smatanová, Polemic, Žilinský miešaný zbor, Štátny komorný orchester či folklórny súbor Rozsutec. Mariánske námestie bude v sobotu venované mladej alternatíve, Hlinkovo námestie rocku a popu.

Sprievodnými akciami 19. ročníka žilinských Staromestských slávností bude Rozprávkový deň detí v Sade SNP, literárna, výtvarná a dejepisná súťaž pre deti Žilina- moje mesto, ako aj XVIII. slávnostná akadémia Zboru Žilincov. Počas celých slávností bude bežať aj akcia Čo na srdci, to na papieri, v rámci ktorej môžu návštevníci zavesiť na prútené srdcia odkazy, ktoré bude mesto zverejňovať na webovej a facebookovej stránke slávností a na záver vyhlási najoriginálnejší odkaz. Na Mariánskom námestí bude počas slávností vystavená aj drotárska krošňa, vysoká 185 cm a vážiaca 160 kg, ktorou sa Žilina bude uchádzať o zápis do Slovenskej knihy rekordov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies