Žena mala podozrenie, že jej syn je šikanovaný: Keď začala pátrať, zistila príšernú vec!

NETKY.SK • 21 Apríl 2018, 18:00 • 2 min
Žena mala podozrenie, že jej syn je šikanovaný: Keď začala pátrať, zistila príšernú vec!

Matka sa rozhodla vypátrať, prečo jej syn tak nerád chodí do školy a odhalila niečo šokujúce.

slovakia

left justify in out

Camden Davis je 12-ročný Američan, ktorý trpí autizmom. Z tohto dôvodu navštevoval špecializovanú školu Hope Academy, ktorá má v tejto oblasti dlhoročnú prax a dobré výsledky. Práve preto sa Camdenova mama Milissa rozhodla zapísať ho práve sem. Po istom čase však začala mať podozrenie, že sa deje niečo zlé. Chlapec sa totiž v noci pomočoval a mal mimoriadne agresívne prejavy, s akými sa dovtedy nestretli. Všetko nasvedčovalo tomu, že niečo nie je v poriadku, no Milissa vedela, že jej syn nič nepovie. „Pátranie“ preto vzala do vlastných rúk.

 

Matka mala zlé tušenie, že je Camden šikanovaný. Žiaľ, nebolo by to nič nezvyčajné ani napriek tomu, že ide o takúto prestížnu školu. Rozhodla sa preto, že synovi do batohu nenápadne umiestni nahrávacie zariadenie. Keď si neskôr doma prehrávala záznamy z neho, rozplakala sa.

 

Milissa zistila, že Camden skutočne šikanovaný bol. Páchateľmi však neboli spolužiaci, ako sa domnievala, ale práve učitelia. Nemohla tomu uveriť. Okamžite teda začala konať.

 

Rozhorčená matka sa rozhodla prepis z nahrávania uverejniť, aby na škandál upozornila aj ostatných rodičov.

1. učiteľ: „Píšeš predsa len slovo. Čo je na tom ťažké?“

Camden: Zvuk.

1. učiteľ: Výsmešne napodobňuje zvuk.

2. učiteľ: "Camden, prečo nemáš stále nič napísané? Preto sa nikomu nepáčiš. Odkáž to svojej mame.“

1. učiteľ: "Pozrime sa, čo by s ním urobili na pos***tej verejnej škole. Mal ísť do školy Live Oak Middle. Nevydržal by tam ani minútu."

 

Okrem toho Milissa ihneď kontaktovala právničku, s ktorou spísali sťažnosť na inštitúciu. Na akékoľvek pozvania na rozhovory zo strany školy však nereagovala. Zrejme sa ani niet čo čudovať. Škola sa totiž pýšila svojim odborným a individuálnym prístupom a napriek tomu sa tu za zatvorenými dverami diali veci, ktoré stav znevýhodnených detí mnohonásobne zhoršovali.

 

Camdena zapísali na inú školu, kde sa mu podľa slov matky darí veľmi dobre. Hope Academy sa za incident verejne ospravedlnila a nad celou udalosťou vyjadrila zármutok. Vedenie zároveň uviedlo, že obaja učitelia, ktorí šikanu páchali, boli bezodkladne prepustení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies