Zeman: Kováč sa ujal úradu v neľahkej a neistej dobe

NETKY.SK • 6 Október 2016, 16:53 • 2 min
Zeman: Kováč sa ujal úradu v neľahkej a neistej dobe

BRATISLAVA - Pán prezident Kováč sa ujal úradu v neľahkej a neistej dobe, keď si moderné Slovensko hľadalo svoju cestu, napísal v reakcii na úmrtie Michala Kováča český prezident Miloš Zeman.

slovakia

left justify in out

"Bol nielen múdrym mužom a štátnikom, ale predovšetkým ukázal množstvo odvahy. Dokázal čeliť tvrdým osobným útokom, nevolil si jednoduchšiu cestu a nevzdával sa," píše ďalej Zeman v kondolencii slovenskému prezidentovi Andrejovi Kiskovu, ktorú zverejnila oficiálna webová stránka prezidenta Českej republiky.

 

"Vážený pán prezident, Vašu vlasť opustila významná osobnosť, ktorá bola blízkym priateľom i nás Čehov. Vážil som si pána prezidenta ako štátnika i ako statočného človeka. Domnievam sa, že dnešnej Európe chýba osobnosť jeho formátu. Veľmi by som si preto prial, aby sa pán prezident stal vzorom pre mladú generáciu a verím, že jeho odkaz bude naďalej v srdciach slovenských občanov," spomenul český prezident s tým, že rodine i slovenskému ľudu vyjadruje vo svojom mene i v mene občanov Českej republiky úprimnú sústrasť.


Prvý slovenský prezident Michal Kováč zomrel vo veku 86 rokov v stredu 5. októbra o 19:50 v Nemocnici sv. Michala. Do tejto nemocnice ho previezli už v piatok 30. septembra na kardiologickú jednotku intenzívnej starostlivosti. Dôvodom boli kardiovaskulárne problémy. Bývalý prezident bojoval s podlomeným zdravím už niekoľko rokov.


V súvislosti s úmrtím prvého prezidenta SR Michala Kováča vystavili v Prezidentskom paláci v Bratislave kondolenčnú knihu. Ako informoval Martin Lipták z Kancelárie prezidenta SR, vstup pre verejnosť je z Hodžovho námestia dnes do 18:00 a v ďalších pracovných dňoch od 9:00 do 17:00.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies