Železnice opäť spúšťajú pojazdné knižnice v IC vlakoch

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 13:45 • 2 min
Železnice opäť spúšťajú pojazdné knižnice v IC vlakoch

BRATISLAVA – Cestujúci vo vybraných IC vlakoch na trase Bratislava – Žilina – Košice si od 13. do 19. marca budú môcť bezplatne požičať knihy rôznych žánrov. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) po roku opäť podporuje projekt Týždeň slovenských knižníc. TASR o tom dnes informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

slovakia

left justify in out

"Cieľom projektu je pozitívne zviditeľňovať knižnice ako významné kultúrne a vzdelávacie inštitúcie, ktoré plnia svoju nezastupiteľnú úlohu v rozvoji znalostnej spoločnosti. Na Slovensku máme takmer 4000 registrovaných knižníc, pričom v ich fondoch sa nachádza skoro 40 miliónov kníh. Aspoň časť z nich sprístupní cestujúcej verejnosti aj ZSSK," uviedol Kováč.

 

Ako povedal generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký, spoločnosť si po roku opäť pripomína tradíciu Marca - mesiaca knihy. "Cestujúci si budú môcť bezplatne zapožičať približne 30 kníh rôznych žánrov. Veríme, že aj táto služba im spríjemní cestu vlakom," priblížil Hlubocký.

 

Železničná spoločnosť Slovensko sa tak stáva súčasťou podujatia Týždeň slovenských knižníc 2017, ktoré má už 18-ročnú tradíciu. Jeho tohtoročné otvorenie sa uskutoční 13. marca v Dvorane Evanjelického kolégia v Prešove, kde sa nachádza najstaršia a najrozsiahlejšia historická knižnica v meste.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies