Železnice nakúpia pohonné látky od Slovnaftu za 5 milónov eur

NETKY.SK • 3 November 2016, 16:58 • 2 min
Železnice nakúpia pohonné látky od Slovnaftu za 5 milónov eur

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) plánujú vynaložiť na bezhotovostný nákup pohonných látok prostredníctvom palivových kariet za dva roky 4,2 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (vyše 5 mil. eur vrátane dane).

slovakia

left justify in out

Zákazku zadali spoločnosti Slovnaft, a. s. cez verejnú súťaž na základe jedinej prijatej ponuky. Vyplýva to z výsledku verejnej súťaže vyhlásenej v apríli tohto roka.


Štátny správca železničnej infraštruktúry bude nakupovať pohonné látky s využitím palivových kariet na čerpacích staniciach dodávateľa a jeho zmluvných partnerov, umožňujúcich úhradu týmto spôsobom na celom území Slovenska. Predpokladaný objem čerpania motorovej nafty je 2,65 mil. litrov, motorového benzínu s oktánovým číslom 95, 98 a vyšším 875 tis. litrov, pričom plánovaný počet dodaných palivových kariet počas platnosti zmluvy je tritisíc kusov.


Železnice Slovenskej republiky vznikli 1. januára 1993 a v Obchodnom registri SR sú zapísané od 31. decembra 1993 ako nástupca štátneho podniku. Na základe transformácie a reštrukturalizácie sa od 1. januára 2002 od ŽSR oddelila osobná a nákladná doprava. Podnik má základné imanie 800,17 mil. eur.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies