Zeleninová polievka. Suroviny pre 4 osoby: 4 mrkvy, ¼ zeleru, 1 pór, 30 g masla, 1 kuracie prsia, 20dkg hrášku, 1 vajce, 5 lyžíc krupice, 2 lyžičky sekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie,
Príprava:
Na masle udusíme nastrúhanú mrkvu a zeler. Asi po 3 minútach pridáme nakrájaný pór, soľ, mleté čierne korenia a dusíme ďalšie 2 minúty. Kuracie prsia nakrájame na tenké rezance, pridáme k polievke a odokryté všetko spolu dusíme asi 10 minút. Zalejeme 1,5 l vody, pridáme hrášok a uvaríme do mäkka. Z vajca, krupice, soli, korenia, petržlenovej vňate vymiešame hladké cesto na halušky. Pomocou malej lyžičky naberáme, vkladáme do polievky, necháme vyplávať na povrch, odstavíme, prípadne dochutíme vegetou.
Baklažán s kuracou plnkou.
Suroviny pre 4 osoby:
4 baklažány, 400 g vareného kuracieho mäsa, 2 paradajky, 1 cibuľa, maslo, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 150 g strúhaného syra
Príprava:
Baklažány prekrojíme po dĺžke, vyberieme dužinu, ktorú posekáme. Na oleji speníme cibuľu, pridáme kuracie mäso nakrájané na rezance, dužinu, nakrájané paradajky, soľ, korenie a podusíme. Zmesou naplníme baklažány, posypeme strúhaným syrom, petržlenovou vňaťou a zapečieme.
Jahodová bublanina.
Suroviny:
4 vajíčka, 1,5 šálky polohrubej múky, 1 šálku práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, ½ šálky oleja, ½ šálky mlieka, čerstvé jahody,
Príprava:
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a vanilkou. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko, olej a prešľaháme. Potom zľahka primiešame z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto prelejeme do stredne veľkého, vymasteného a múkou vysypaného hlbšieho plechu. Rozložíme jahody a upečieme. Upečené posypeme práškovým cukrom.
Náš typ: Aby jahody nepadli na dno plechu obaľte ich v hladkej múke.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies