Zázračná majonéza

NETKY.SK • 20 Máj 2017, 12:33 • 2 min
Zázračná majonéza

BRATISLAVA - Ak ste niekedy vyrábali majonézu, potom viete, že ide len o zmiešanie dvoch ingrediencií za pomoci výkonného šľahača. Trocha octu či kvalitnej horčice potom výsledku dodá šmrnc. Väčšinou asi túto pochutinu zjete v šaláte alebo hamburgeru, ale keby vám nejaká ostala, využite ju ako v domácej kozmetike, tak i pri údržbe domácnosti.

slovakia

left justify in out

Je na nich vidieť každý odtlačok prsta, a napriek tomu sú ozdobou toľkých kuchýň. Nerezové spotrebiče. Keď ich prejdete vlhkou handričkou, síce odstránite hrubé nečistoty, ale tie šmuhy zostávajú. Možno sa to zdá neuveriteľné, ale pomôže mastnota. Práve olej obsiahnutý v majonéze pomôže vyleštiť nerezový povrch do ideálnej podoby. Naneste len nepatrné množstvo na papierovú vreckovku a dobre rozleštite.

 

obrazok

 

Žuvačka prilepená na nábytku, alebo dokonca vo vlasoch vie potrápiť. Nabudúce naneste trochu majonézy, počkajte, až sa žuvacia hmota dobre premastí. Mala by ísť dobre olúpať.

 

obrazok

 

Nelakované alebo nemorené drevo je krásne na pohľad, sú na ňom viditeľné detaily, ale ... Čokoľvek na ne položíte, môže zanechať nevratné následky. Stačí nechať chvíľu "pôsobiť" pohárik s ľadovou vodou a máte na dreve nechcenú vzorku. Keď ho potriete niečím mastným (hádajte čím), farba sa opäť zjednotí, a ešte sa na povrchu vytvorí jemný film.

 

Ak ste hrdým vlastníkom starožitného piana, môžete mu raz za čas dopriať majonézovú terapiu. Teda nie celému nástroju, len klávesám. Potrite a vyleštite čierne i biele.

 

obrazok

 

Prstienok nemusíte dávať dole násilím. Potrite jemne pokožku okolo a skĺzne jedným ťahom.

 

Olej aj žĺtok sa používajú vo väčšine receptov na domáce kozmetické prípravky. Pre pestovanie jemnej pokožky rúk je majonéza priamo elixírom. Krásne premastí a zvláčni.

 

Podobný efekt bude mať majonéza aj pre vaše nechty. Vmasírujte lyžičku majonézy do nechtov aj ich okolia.

 

Spáleniny od slnka na pokožke môžete ošetriť bielym jogurtom, ktorý chladí, alebo práve namazaním majonézou. Podráždená pokožka získa dostatok živín a oddiali sa jej šupinatenie.

 

Olejový zábal sa doporučuje predovšetkým na suché vlasy. V spojení so žĺtkom a malým množstvom octu alebo citrónovej šťavy je majonézové kúra vhodná na všetky druhy vlasov. Dodá im lesk a pružnosť.

 

obrazok

 

Keby ste u detí chceli rýchlo a bezbolestne odstrániť vši, potom vedzte, že nanesenie väčšieho množstva majonézy na pokožku hlavy (nechať cez noc) zadusí spoľahlivo všetky žijúce potvorky.

 

Vedeli ste, že majonézu môžete použiť na toast? V kombinácii so šunkou a syrom ani nespoznáte, že základom nebolo maslo. Podobne môžete majonézou nahradiť chýbajúce vajíčko pri pečení. Tri lyžice nahradia jedno vajce.

 

Olejová zložka majonézy sa prihlási o slovo aj v domácej údržbárske činnosti - mazanie dverových pántov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies