Zaujímavosti o excelentnom režisérovi Quentinovi Tarantinovi: Takmer prišiel o bradavku, DiCaprio a Pitt boli jediní komu veril

NETKY.SK • 25 Október 2023, 10:00 • 2 min
Zaujímavosti o excelentnom režisérovi Quentinovi Tarantinovi: Takmer prišiel o bradavku, DiCaprio a Pitt boli jediní komu veril

Margot Robbie sa vo filme zhostila úlohy stvárniť hviezdu 60. rokov Sharon Tate, ktorú vo veku 26 rokov zavraždila rodina Mansonovcov. Podľa magazínu Town and Country Mag, Margot požičali veľmi špeciálne doplnky od Tateovej sestry v podobe vlastných šperkov patriacich Sharon Tate.

slovakia

left justify in out

Dvojnásobný držiteľ Oscara, režisér a scenárista, ale tiež herec Quentin Tarantino, mal v pondelok 27. marca 60 rokov. Quentin Tarantino viackrát oznámil, že s filmom končí, avšak na budúci rok údajne pripravuje opäť ´svoj posledný film´, ktorý má mať názov The Movie Critic.

Poďme si však povedať viac o zaujímavostiach z jeho života a filmov.

 

Šport ako hlavný nepriateľ 

Nemá rád šport a povedal: „Neflákam sa okolo bazénových hál. Nehrám poker. A nechodím na športové podujatia. Pre mňa by mučením bolo sledovanie športu v televízii. Ak pôjdem na Dodger Stadium, je to ok, pretože hra je vedľa piva a prostredia druhoradá. Jedna vec, ktorú nechápem, je, že priemerní americkí diváci nemôžu pozerať film tri hodiny, no štyri hodiny budú sledovať hlúpy, nudný a hrozný futbalový zápas. Teraz je to nuda vo svojej najkolosálnejšej podobe."

 

Takmer prišiel o bradavku

Po tom, čo sa Tarantino pobil s taxikárom, ktorý urazil jeho vtedajšiu priateľku, takmer prišiel o bradavku. V rozhovore povedal: „Uhryzol si zo mňa veľké sústo, priamo pri mojej bradavke... Jediný dôvod, prečo ma naozaj nedokaličil, bol, že bol príliš chamtivý. Uhryzol si príliš veľké sústo. Keby si dal menšie sústo, možno by som teraz nemal bradavku."

 

 

Vo filme Gauneri si zahral skutočný zločinec

Tarantino obsadil do úlohy Mr. Blueskutočného bývalého zločinca Edwarda Bunkera. Podľa webu Screen Rant režisér v skutočnosti nakoniec pridal úvodnú scénu s večerou len preto, že si uvedomil, že Bunker by inak neviedol žiadny dialóg.

Bunker bol predtým jedným z najhľadanejších mužov FBI, organizoval lúpeže a riadil drogové impérium

Iba Brad Pitt a Leonardo DiCaprio videli celý scenár Vtedy v Hollywoode

Po chaose uniknutého scenára Osem hrozných nie je divu, že Tarantino si scenár filmu Vtedy v Hollywoode strážil ako oko v hlave.

 V rozhovore pre Esquire je jasné, že Pitt a DiCaprio boli jediní dvaja herci, ktorí si prečítali celý scenár. Podľa slov týchto hercov, aby si prečítali scenár, museli obaja ísť do domu Tarantina a sadnúť si na jeho terasu (oddelene), pričom medzi nimi a režisérom kolovala iba jedna kópia. Pitt dokonca povedal, že keď sa vrátil o týždne neskôr, bolo tam množstvo ďalších škvŕn...

Ikonické slnečné okuliare vo filme Divoký Django

Kostýmová návrhárka Sharen Davis hovorila o tom, ako Foxxova široká tvár sťažovala hľadanie správnych štýlových  okuliarov, ale Davis nakoniec použila inšpiráciu z fantasy westernu Charlesa Bronsona z roku 1977,

The White Buffalo, ako odkaz na slnečné okuliare Djanga.

Davis v skutočnosti nikdy nepovedala Tarantinovi, odkiaľ ich má.

450 galónov krvi bolo preliatych v celej sérii Kill Bill 

Ako viete, filmy Kill Bill sú neslávne známe svojím krviprelievaním a násilie sa počas celého obdobia neobmedzovalo. Ako v časopise Time Magazine prezradil umelec make-upových efektov, Christopher Allan Nelson, posádka potrebovala 450 galónov falošnej krvi, aby sa mohla použiť počas výrobného procesu. To je neskutočne veľa falošnej krvi.

 

Margot Robbie skutočne nosila šperky Sharon Tate vo filme Vtedy v Hollywoode

Margot Robbie sa vo filme zhostila úlohy stvárniť hviezdu 60. rokov Sharon Tate, ktorú vo veku 26 rokov zavraždila rodina Mansonovcov. Podľa magazínu Town and Country Mag, Margot požičali veľmi špeciálne doplnky od Tateovej sestry v podobe vlastných šperkov patriacich Sharon Tate.

Margot Robbie povedala, že je veľmi smutné byť tak úzko prepojený s Tate a v niektorých momentoch ju zasiahla, tragédia toho všetkého, čo sa dialo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
text: myvue.com, buzzfeed.com, teraz.sk, titulné foto: esquire.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies