Záujem o nálety na Islamský štát je v USA nízky, podporuje ich však väčšina

NETKY.SK • 3 Október 2014, 13:51 • 2 min
Záujem o nálety na Islamský štát je v USA nízky, podporuje ich však väčšina

WASHINGTON - Polovica obyvateľov USA sa domnieva, že ich krajina čelí vysokému riziku teroristických útokov na jej území, len tretina sa však podrobne zaujíma o americké nálety proti extrémistickej skupine Islamský štát (IŠ) v Iraku a Sýrii.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo septembrového internetového prieskumu agentúry Associated Press a inštitútu GfK na vzorke 1845 dospelých, ktorého výsledky zverejnili vo štvrtok. Takmer dve tretiny opýtaných sa vyjadrili, že nálety na Blízkom východe podporujú, a iba niečo vyše tretiny by nesúhlasilo s prípadným nasadením pozemných síl, čo prezident Barack Obama zatiaľ odmieta. Približne štvrtina pritom nie je ani za, ani proti.

 

Lietadlá USA začali útočiť na pozície IŠ v Iraku ešte v auguste, zatiaľ čo v septembri nálety s podporou arabských spojencov rozšírili aj na Sýriu. Do kampane v Iraku sa zapojili taktiež viaceré európske krajiny a v piatok oznámila nasadenie svojich stíhačiek v krajine Austrália.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies