Zaočkovaným pendlerom sa uľahčí prechod cez hranice. Nebudú sa musieť testovať!

NETKY.SK • 6 Júl 2021, 13:59 • 2 min
Zaočkovaným pendlerom sa uľahčí prechod cez hranice. Nebudú sa musieť testovať!

BRATISLAVA – Pohyb ľudí, ktorí bývajú za hranicami, sa od piatka 9. júla novou vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva SR zjednodušuje.

slovakia

left justify in out

V tlačovej správe o tom informovala Zuzana Eliášová, hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR (MZ SR). Podľa novej vyhlášky nemajú očkovaní povinnosť testovať sa. 

 

„Zároveň po novom podľa stanovenej vyhlášky sa za zaočkovanú osobu považuje aj človek, ktorý je očkovaný prvou dávkou očkovacej látky, pričom táto definícia s platnosťou do 9. augusta platí okamžite po zaočkovaní,“ uvádza Eliášová. Zaočkovaným sa v systéme ehranica stačí zaregistrovať raz za pol roka.

Nezaočkovaní občania Slovenska, ktorí majú trvalý alebo prechodný pobyt do 100 kilometrov v prihraničných oblastiach susedného štátu, musia podľa novej vyhlášky ÚVZ SR predložiť negatívny výsledok PCR testu, ktorý nie je starší ako sedem dní.

 

img

 

„Okrem COVID-preukazu EÚ alebo potvrdenia o absolvovaní očkovania na Slovensku je zároveň možné preukazovať sa aj potvrdeniami z iných krajín. Podmienkou je, aby toto potvrdenie bolo v slovenskom, českom alebo anglickom jazyku,“ uzatvára Eliášová.
 

Prečítajte si tiež: Od dnešného dňa sa na hraniciach zdržíte. Polícia zintenzívnila kontroly pri vstupe na Slovensko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies