Zamestnanosť v priemysle SR rástla v októbri druhý mesiac po sebe

NETKY.SK • 9 December 2010, 12:03 • 2 min
Zamestnanosť v priemysle SR rástla v októbri druhý mesiac po sebe

Zamestnanosť v priemysle SR rástla v októbri druhý mesiac po sebe

slovakia

left justify in out

Zamestnanosť v slovenskom priemysle rástla v októbri 2010 medziročne už druhý mesiac po sebe. V porovnaní s októbrom 2009 zaznamenal Štatistický úrad (ŠÚ) v tomto odvetví 1,4-% nárast.
      Podľa aktuálnych údajov úradu sa v desiatom mesiaci zvýšila aj zamestnanosť v doprave a skladovaní, medziročne o 0,9 %. Po dlhodobom poklese sa tiež zvýšil počet zamestnaných osôb aj vo vybraných trhových službách, v priemere o 0,7 %.
      V ostatných sledovaných odvetviach pokračoval trend poklesu zamestnanosti. Najvyššie zníženie počtu zamestnaných osôb štatistici zaznamenali v informačných a komunikačných činnostiach (o 10,7 %), v predaji a oprave motorových vozidiel (o 5,1 %) a v ubytovaní (o 4,2 %).
      V priemere za prvých desať mesiacov tohto roka zamestnával najviac osôb priemysel, spolu 477.700. V stavebníctve pracovalo v tomto období 179.800 a v maloobchode 152.1O0 osôb. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka bol najväčší pokles počtu zamestnaných osôb vo veľkoobchode (o 12,6 %) a v informačných a komunikačných činnostiach (o 12 %).
      Priemerná nominálna mzda sa v októbri 2010 zvyšovala vo všetkých sledovaných odvetviach. Najvýraznejšie vzrástla pri ubytovaní, medziročne o 5,2 %, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 5 % a v stavebníctve o 4,9 %.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies