Zamestnanci Nemocnice Zvolen vyzbierali 200 kg šatstva, išlo miestnej komunite

NETKY.SK • 4 December 2018, 18:55 • 2 min
Zamestnanci Nemocnice Zvolen vyzbierali 200 kg šatstva, išlo miestnej komunite

ZVOLEN - Zamestnanci Nemocnice Zvolen vyzbierali počas tohtoročnej vianočnej zbierky organizovanej Nadáciou Agel viac ako 200 kilogramov šatstva.

slovakia

left justify in out

Oblečenie pre deti aj dospelých, obuv, posteľná bielizeň, a dokonca skrinky či televízor pomôžu a spríjemnia život občanom, ktorí sa ocitli v hmotnej núdzi.

 

Vyzbierané veci tentoraz putovali do komunitného centra Romano Jilo, ktoré zriadilo mesto Zvolen a ktoré pôsobí v rámci odboru sociálnych vecí, zdravia a rodiny.

 

„Práca komunitného centra Romano Jilo je zameraná na poskytovanie sociálnych služieb. Poskytujeme sociálne poradenstvo, pomoc pri uplatňovaní práv, pomoc pri príprave na školskú dochádzku, zabezpečujeme preventívne aktivity a záujmové činnosti smerujúce k zmene sociálnych podmienok v danej komunite. Vážime si podporu a pomoc každého. Ďakujeme preto zamestnancom Nemocnice Zvolen. Všetko, čo nám darovali, zužitkujeme,“ uviedol pri tejto príležitosti odborný pracovník komunitného centra Miroslav Kováč.

 

Pre ľudí bez domova je zima najťažším obdobím, upozorňujú neziskovky

 

Vianočná zbierka šatstva je v poradí treťou zbierkou, ktorú Nadácia Agel zorganizovala v spolupráci s humanitárnymi a charitatívnymi organizáciami na Slovensku. Počas celého novembra sa do nej zapojilo deväť nemocníc, ktorým sa podarilo vyzbierať spolu viac ako 1500 kilogramov šatstva a ďalších potrieb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies