Zákernej chorobe podľahol vo veku 35 rokov historicky najlepší strelec reprezentácie Jamajky

NETKY.SK • 23 Január 2021, 16:01 • 2 min
Zákernej chorobe podľahol vo veku 35 rokov historicky najlepší strelec reprezentácie Jamajky

Zomrel najlepší jamajský strelec. Skolila ho amyotrofická laterálna skleróza.

slovakia

left justify in out

Futbalový svet zasiahla smutná správa. Vo veku 35 rokov podľahol zákernej chorobe historicky najlepší strelec jamajskej reprezentácie Luton Shelton. Rodák z Kigstonu od roku 2017 bojoval s nevyliečiteľnou amyotrofickou laterálnou sklerózou.

 

img

Luton Shelton síce na klubovej úrovni nehral v elitných tímoch, ale za reprezentáciu svojej krajiny však v rokoch 2004 až 2013 absolvoval 75 duelov a strelil v nich rekordných 35 gólov. V Európe pôsobil vo švédskom Helsingborgu, anglickom Sheffielde United, nórskej Valerenge Oslo, dánskom tíme AaB Kodaň, tureckom Karabükspore a ruskom Nižnom Novgorode. Začiatok aj koniec seniorskej kariéry absolvoval v rodnom meste v tíme Harbour View.

Zákernej a. l. skleróze  v júni 2020 po viacročnom boji podľahol aj niekdajší slovenský reprezentačný obranca Marián Čišovský.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies