Budúcnosť Vettela v F1 je stále nejasná, otvorený je aj prestup do Racing Pointu

NETKY.SK • 15 Júl 2020, 12:04 • 2 min
Budúcnosť Vettela v F1 je stále nejasná, otvorený je aj prestup do Racing Pointu

BERLÍN - Nemecký pretekár formuly 1 Sebastian Vettel sa zatiaľ nerozhodol, kde bude jazdiť po skončení sezóny. S tímom Ferrari sa rozlúči po skončení tohto ročníka.

slovakia

left justify in out

Súkromný tím? 

V súvislosti s Vettelom sa vynorili v uplynulých dňoch špekulácie, že by mohol posilniť tím Racing Point, ktorý sa po tejto sezóne pretransformuje na Aston Martin. "Moja budúcnosť je stále otvorená. Zatiaľ som sa nerozhodol," citovala 33-ročného pretekára agentúra DPA.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa BWT Racing Point F1 Team (@racingpointf1),

 

Red Bull

Len pár dní dozadu sa otvorili v spojitosti s jeho menom dohady, že by sa mohol vrátiť do Red Bullu. Sponzorom stajne je taktiež Aston Martin a monoposty sú poháňané agregátom Hondy. Alex Albon by tak relatívne mohol prepustiť miesto poslednému majstrovi sveta tejto stajne. Vrátil by sa tak do juniorky (Alpha Tauri) k Pierrovi Gaslymu a ruský jazdec Daniil Kvyat by ostal opäť bez angažmá.

 

 

Mercedes

Spojitosť s Mercedom padla po tom, ako "strieborné šípy" predĺžili zmluvu s Valtterim Bottasom. Aj keď by to bola krásna predstava, keby sa najlepší nemecký pretekár v poli dostal do nemeckého tímu, ktorý od sezóny 2014 nepozná v Pohári konštruktérov pocit prehry.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Valtteri Bottas (@valtteribottas),

 

Návrat Alonsa

Renault je už tiež pasé, pretože Francúzi oznámili len prednedávnom veľkú novinu, že od budúcej sezóny sa vedľa Estebana Ocona objaví navrátilec a veľká hviezda tohto športu Fernando Alonso. Práve s touto stajňou sa tešil v rokoch 2005 a 2006 z titulu, keď prekonal dlhú šnúru piatich majstrovských sezón Michaela Schumachera.

 

 

Začiatok sezóny pre Ferrari

Vettel však popri všetkých úvahách dodal, že sa chce teraz sústrediť na svoju poslednú sezónu vo Ferrari. Reštart ročníka dopadol pre Scuderiu ako zo zlého sna. Monopost za najlepšími konkurentmi absolútne nestíha. Leclerc síce vybojoval v prvom závode na VC Rakúska druhé miesto, ale vačšina monopostov pred ním sa pokazila. 

 

img

 

Koniec v prvom kole 

V druhom závode na tom istom okruhu, akurát s iným názvom podujtia, VC Štajerska, spomínaný mladý Monačan vletel v tretej zákrute prvého kola do kolegu Vettela a odpálil mu zadné krídlo. Tímto incidentom si sám poškodil podlahu a obe Ferrari museli predčasne závod ukončiť.

 

img

 

Podobné zlyhanie si už preto populárna stajňa z Maranella nemôže dovoliť. Najmä v tomto roku, keďže sezóna je skrátená, bude mať každý jeden bod cenu zlata. Najbližšou zastávkou F1 je maďarský Hungaroring, kde sa bude pretekať už tento víkend.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona