Zákazy, nad ktorými sa vám pozastaví rozum. V ktorej krajine nesmiete jesť zmrzlinu či stavať hrad z piesku?

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 17:24 • 2 min
Zákazy, nad ktorými sa vám pozastaví rozum. V ktorej krajine nesmiete jesť zmrzlinu či stavať hrad z piesku?

BRATISLAVA - Čas dovoleniek je tu a množstvo ľudí sa chystá aj za hranice. Dovolenkári často zabúdajú na kvalitné preštudovanie zákonov dovolenkových destinácií, za nedodržanie ktorých sa môže dovolenka pekne predražiť. Na niektoré z nasledujúcich budete “čumieť”.

slovakia

left justify in out

Vo Francúzsku platí od roku 1910 zákon, ktorý zakazuje bozkávanie na vlakových nástupištiach. Tento zákon vznikol pretože vlaky mali často meškanie pre nenásytné zaľúbené páriky, ktoré sa nie a nie rozlúčiť. Za porušenie pokutu asi nedostanete, môžete byť ale dôrazne požiadaní o to, abyste opustili nástupište.

 

V Taliansku sa môžete stretnúť s mnohými bizarnými zákonmi, za ktorých porušenie hrozí tučná pokuta. V Benátkách je zakázané kŕmiť holuby, V Trapani hrozí pokuta za lízanie zmrzliny na ulici, v Lerici zas za vešanie mokrých uterákov na balkón a Eraclea zakázala stavať hrady z piesku.

 

V Japonsku sú ženy povinné nosiť podprsenku v klimatizovaných budovách. Donedávna tu tiež bolo zakázané tancovanie po polnoci, aj v nočných kluboch.

 

Vo Veľkej Británii platí zákon, podľa ktorého je nelegálne byť opitý v krčme. Je tiež zakázané na ulici púšťať draky či jazdiť opitý na koni.

 

V Kanade zabudnite na šetrenie do prasiatka. Je tu totiž zakázané platiť výlučne mincami za veci drahšie než 10 kanadských dolarov.

 

V Thajsku je prísne zakázané urážať kráľa a nelegálne je aj šliapnutie na bankovku či mincu s vyobrazením panovníka. Zabudnite tiež na riadenie auta alebo motorky bez trička. V Thajsku je trestným činom aj opustiť dom bez spodného prádla.

 

Vo Švajčiarsku si veľmi potrpia na ticho. V bytovkách sa preto môžete stretnúť so zákazom splácovania toalety po 22 hod., muži navyše majú počas nočného kľudu zákaz vykonať potrebu postojačky. Z toho istého dôvodu je zakázané aj trieskať dverami auta po 22. hodine alebo v nedeľu nedeľu vešať prádlo vonku.

 

V Singapure si veľmi potrpia na čistotu. Za žuvanie žuvačky na ulici, pľuvanie na chodník, kŕmenie vtákov či nespláchnutie toalety tam hrozia dokonca aj fyzické tresty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies