Zahraniční investori majú záujem o štadión v Nižnom Novgorode

NETKY.SK • 10 Júl 2018, 10:55 • 2 min
Zahraniční investori majú záujem o štadión v Nižnom Novgorode

NIŽNÝ NOVGOROD - Guvernér Nižnonovgorodského kraja, Gleb Nikitin, rokuje so zahraničnými investormi o využití štadióna, ktorý bol postavený na majstrovstvá sveta vo futbale.

slovakia

left justify in out

"Zahraniční investori, s ktorými rokujeme, prišili s návrhom na spravovanie štadióna a jeho rozvoj. Iniciatíva okrem iného zahŕňa aj rozvoj teritórie v blízkosti štadióna. Tento krok by nám pomohol dosiahnúť návratnosť investícii, ktoré boli investované počas výstavby štadióna," povedal Nikitin.


 

Štadión v Nižnom Novgorode ma kapacitu 45 tisíc divákov. Predpokladá sa, že v budúcnosti sa bude využívať na rôzne masové udalostí.

 

Momentálne sa blízkosti štadióna stavia park "Strelka", ktorého plocha bude asi 10 hektárov. Zabezpečí rozvoj mesta vytvorením kultúrneho a športového spoločenského centra s rekreačnou funkciou. Pred návrhom zahraničných investorov sa uvažovalo o tom, že po mjstrovstvách sa vytvorí jednotná koncepcia rozvoja parku a štadiónu, berúc do úvahy názory zainteresovaných občanov a odbornej komunity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies