Zahraničné obete atómových útokov na Hirošimu a Nagasaki nie sú spokojné so starostlivosťou

NETKY.SK • 3 August 2015, 19:14 • 2 min
Zahraničné obete atómových útokov na Hirošimu a Nagasaki nie sú spokojné so starostlivosťou

TOKIO - Takmer 42 percent preživších obetí zhodenia atómových bômb na Hirošimu a Nagasaki žijúcich v zahraničí nie je spokojných s podporou zo strany japonskej vlády.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu, ktorý pred 70. výročím tejto udalosti uskutočnila tlačová agentúra Kjódó.


Niektoré z týchto obetí sa predmetný problém pokúšajú riešiť súdnou cestou. Snažia sa dosiahnuť poskytnutie plnej zdravotnej starostlivosti, ktorá je pre preživších útokov zo 6. a 9. augusta 1945 žijúcich v Japonsku samozrejmosťou, informoval dnes webový server denníka The Japan Times. 


V prieskume, ktorý sa konal v júni a júli, bolo oslovených približne 210 týchto osôb žijúcich prevažne v Južnej Kórei, USA a Brazílii. Z nich 12 percent uviedlo, že "nie je vôbec spokojných", zatiaľ čo 29,9 percenta "nie je veľmi spokojných" s opatreniami japonskej vlády ohľadom ich zdravotnej starostlivosti. 


Obete atómových útokov majú v Japonsku bezplatnú lekársku starostlivosť, toto opatrenie sa však na ne nevzťahuje v zahraničí. Namiesto toho dostávajú od Tokia ročne v prepočte 2200 eur. Podľa vládnych štatistík v marci žilo v zahraničí zhruba 4300 takýchto ľudí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies