Zadržali ďalších podozrivých z účasti na útoku v Charkove

NETKY.SK • 27 Február 2015, 08:39 • 2 min
Zadržali ďalších podozrivých z účasti na útoku v Charkove

KYJEV - Ďalších piatich pravdepodobných aktérov nedávneho teroristického útoku v Charkove, vrátane podozrivých z organizácie tejto akcie, ako aj jej samotnej realizácie, zadržali dnes ukrajinské bezpečnostné zložky v dejisku činu, ktorý si pred štyrmi dňami vyžiadal obete na životoch i viacerých zranených.

slovakia

left justify in out

O výsledkoch spoločnej operácie Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU) a rezortu vnútra v Kyjeve informoval predseda tamojšej Rady pre národnú bezpečnosť a obranu Oleksandr Turčynov.

U podozrivých sa našli zbrane, munícia, trhaviny, rozbušky a iný nebezpečný materiál.

 

V Mariupole navyše zadržali ďalších dvoch kriminálnikov, spolupracujúcich so zodpovednými za teroristický útok v Charkove. Dvojica, u ktorej sa našlo desať kilogramov tritolu, tam pripravovala teroristickú akciu, uviedol podľa tlačovej agentúry UNIAN Turčynov.

 

K útoku neďaleko Paláca športu v Charkove došlo 22. februára v podobe explózie počas Pochodu dôstojnosti v spomienke na udalosti v Kyjeve spred roka. Na mieste prišli o život dvaja ľudia, miestny aktivista a plukovník polície, ktorých prezident Petro Porošenko vyznamenal podľa informácie jeho tlačovej služby Radom Za hrdinstvo II. a III. triedy in memoriam. V priebehu nasledujúcich 48 hodín sa počet obetí zvýšil na štyri, keď na následky zranení skonali napriek enormnému úsiliu lekárov najskôr 15-ročný školák a následne aj o tri roky starší študent.

 

SBU zadržala štvoricu podozrivých už krátko po útoku v Charkove.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies