Za vrásky nemôže iba vek: Stačí sa len vyhnúť týmto zlozvykom

NETKY.SK • 17 Október 2018, 18:00 • 2 min
Za vrásky nemôže iba vek: Stačí sa len vyhnúť týmto zlozvykom

Starnutie je skrátka nevyhnutné a prirodzené, a hoci sa nám to nepáči, skôr alebo neskôr sa na našich tvárach začnú objavovať prvé vrásky. Aj keď za ich vznik môžu prevažne pribúdajúci vek a gény, nájdu sa ďalšie dôvody, prečo sa vrásky objavujú. Ktoré to sú? A ako tomu môžete zabrániť?

slovakia

left justify in out

Čas bohužiaľ nikto z nás nezastaví. S pribúdajúcim vekom naša koža stráca elasticitu, a tým dochádza k tvorbe vrások. Tentokrát ale vynecháme prirodzený proces starnutia a zameriame sa na zlozvyky, ktoré zhoršujú stav našej pokožky, a prispievajú tak k jej predčasnému starnutiu. Ktoré to sú a ako sa im môžete vyvarovať?

 

Ak každú druhú noc ponocujete alebo pri akejkoľvek činnosti prebdiete, tak sa nemôžete čudovať, že sa tento spôsob života čoskoro podpíše na vašej tvári. Kvalitný a dostatočne dlhý spánok má vplyv na celkové zdravie. Nedostatok spánku prispieva k tvorbe vrások, pretože mení prirodzené pH pokožky, a znižuje tak schopnosť kožných buniek zadržiavať v sebe vodu. Ak nechcete mať pleť plnú vrások, dodržujte odporúčaných šesť až osem hodín spánku.

 

img

 

Fajčenie škodí zdraviu. Asi nikoho neprekvapí, že má tento zlozvyk neblahé účinky na celkové zdravie. Nikotín v cigaretách spôsobuje totiž zúženie ciev, a naša koža sa tak stáva náchylnejšia k tvorbe vrások, má nepeknú farbu a celkovo vyzerá nezdravo. Neustálym ťahaním z cigariet potom vznikajú najčastejšie vrásky okolo pier.

 

img

 

Neustále sa mračíte? Ak nosíte dioptrické okuliare a zistila ste, že potrebujete silnejšie dioptrie, potom na nič nečakajte a navštívte svojho očného lekára. Neustálym žmúrením si privodíte hlboké vrásky. To isté platí o slnečných okuliaroch. Kvalitné okuliare s UV filtrom chránia nielen zrak, ale aj kožu okolo očí.

 

img

 

V lete ležíte neustále na slniečku a v zime dobiehate farbu v solárku? Opálená pleť síce vyzerá pekne a mnoho z nás po nej túži po celý rok, slnečné žiarenie ale pre našu pleť moc prospešné nie je, obzvlášť ak nepoužívame ochranné opaľovacie krémy. Slniečko je totiž jedným z hlavných vinníkov toho, že naša koža predčasne starne. Používajte preto krém s ochranným faktorom najmenej SPF 30 zakaždým, keď idete na slnko.

 

img

 

Máte toho veľa v práci, v osobnom živote sa vám príliš nedarí a neviete, kam skôr skočiť? Nielenže sa tieto stresujúce faktory podpisujú na vašom duševnom zdraví, ale vplyv majú aj na váš fyzický stav a často sa tieto problémy podpisujú tiež v tvári. Pri strese totiž dochádza k zvýšeniu hladiny krvného cukru, a ten poškodzuje kolagén a elastínové vlákna v koži.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies