Za únik chlóru, ktorý zranil desiatky ľudí, môže asi obslužný personál

NETKY.SK • 13 December 2017, 18:42 • 2 min
Za únik chlóru, ktorý zranil desiatky ľudí, môže asi obslužný personál

ASCHACH - Únik malého množstva chlóru, ku ktorému došlo po chemickej reakcii pri prečerpávaní zo železničného vagóna v areáli spoločnosti Agrana v hornorakúskej obci Aschach an der Donau, spôsobil podľa aktualizovanej informácie rakúskych internetových portálov v stredu zranenia najmenej 37 ľudí. Údaje o počte zranených osôb sa však rozchádzajú a siahajú až nad hranicu 40.

slovakia

left justify in out

Zhodujú sa však v tom, že množstvo zamestnancov v okolí pocítilo v krátkom čase ťažkosti s dýchaním rôzneho rozsahu, ako aj v tom, že deväť ľudí utrpelo vážnu ujmu na zdraví a jedna osoba leží na jednotke intenzívnej starostlivosti. Príčinou úniku bolo podľa doterajších poznatkov zrejme pochybenie obslužného personálu.

 

Na mieste zasahovali štyri desiatky hasičov a asi 80 policajtov a záchranárov. Na objasnení príčin úniku pracujú členovia viacerých expertných tímov. V popoludňajších hodinách evakuáciu zamestnancov po konzultácii všetkých zainteresovaných zložiek vyhlásili za ukončenú.

 

V rakúskej firme unikol chlór, zranenia utrpelo najmenej 40 ľudí

 

V závode sa nachádzalo 200 z celkove 280 zamestnancov, pretože výroba v tomto týždni pauzovala pre plánovanú opravu a údržbu. Firma Agrana spracováva kukuricu, zemiaky a pšenicu a vyrába z nich škrob. Vo svete má 55 pobočiek, päť z nich sa nachádza v Rakúsku. Zamestnáva približne 8600 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona