Za pivovar Laško ponúkol najviac Heineken

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 15:28 • 2 min
Za pivovar Laško ponúkol najviac Heineken

ĽUBĽANA - Spoločnosť Heineken ponúkla najvyššiu ponuku za spoločnosť Pivovarna Laško.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom noviny Finance na svojej internetovej stránke s odvolaním sa na neoficiálne zdroje. Heineken za jednu akciu Pivovarna Laško ponúka 25,5 eura. Spoločnosti Pivovarna Laško a Heineken správy nekomentovali. Noviny Finance uviedli, že investičné fondy CVC, KKR a Mid Europa Partners ponúkli menej.

 

Laško očakáva, že kupujúci investuje do spoločnosti minimálne 75 mil. eur a tieto peniaze majú znížiť jej dlh. Kupujúci by mal získať podiel vo výške minimálne 51,55 %. Kupujúca spoločnosť bude mať následne povinnosť urobiť ponuku na celú spoločnosť. Podľa slovinských zákonov musí spoločnosť, ktorá kupuje aspoň jednu tretinu firmy, pripraviť ponuku aj na zvyšný podiel. 

 

Heineken pôsobí aj na slovenskom trhu, a to prostredníctvom spoločností Heineken Slovensko, Heineken Slovensko Sladovne a Heineken Slovensko Distribúcia. Predmetom ich činnosti je výroba a distribúcia piva, sladu, nealkoholických nápojov a veľkoobchod so sladovníckym jačmeňom. Heineken Slovensko je jednou z najväčších potravinárskych firiem v krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies