Za brutálne vraždy v Toulouse zatkli štyroch ďalších ľudí

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 13:09 • 2 min
Za brutálne vraždy v Toulouse zatkli štyroch ďalších ľudí

PARÍŽ - Francúzska polícia dnes zatkla štyroch ďalších mužov v súvislosti s vlaňajším streleckým vyčíňaním islamského radikála alžírskeho pôvodu Mohameda Meraha. Informovala o tom dnes rozhlasová stanica France Info, na ktorú sa v správe odvolávala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Niektorí z podozrivých boli zatknutí v Merahovom francúzskom rodnom meste Toulouse, kde v marci 2012 zavraždil štyri zo svojich siedmich obetí. Neskôr ho po dramatickom 30-hodinovom obliehaní zastrelila pri zásahu polícia. Ostatných podozrivých zatkli v metropole Paríž, dodalo rádio France Info.

Merah pri streleckom vyčíňaní vlani v marci zastrelil v Toulouse a v neďalekom meste Montauban troch francúzskych výsadkárov, tri židovské školopovinné deti a rabína. Podľa vyšetrovateľov cestoval 23-ročný mladík do Afganistanu a Pakistanu na teroristické výcviky.

Francúzske úrady ho najprv opisovali ako vraha, ktorý je "vlk samotár" a ktorý sa "sám zradikalizoval". Túto teóriu však neskôr spochybnili dokumenty potvrdzujúce, že bol v kontakte s ľuďmi po celom Blízkom východe, Perzskom zálive a severnej Afrike.

Zo spoluviny na útokoch už obvinili jeho staršieho brata Abdelkadera Meraha a jedného priateľa. Dnes zatknutí štyria ľudia boli podľa presvedčenia polície takisto priateľmi Merahovcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies