Za 24 hodín na východe Ukrajiny nezahynul ani jeden vojak vládnej armády

NETKY.SK • 25 Február 2015, 13:57 • 2 min
Za 24 hodín na východe Ukrajiny nezahynul ani jeden vojak vládnej armády

KYJEV - Za posledných 24 hodín nezahynul na fronte na východe Ukrajiny žiadny vojak vládnej armády, informoval dnes v Kyjeve jej hovorca s tým, že po niekoľkých týždňoch išlo o prvý deň bez obetí na životoch. Hovorca spresnil, že zranenia utrpel len jeden ukrajinský vojak.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Agentúra Ukrinform dnes informovala, že pozície vládnych síl boli za uplynulých 24 hodín ostreľované najmenej 20-krát, v noci nadnes však neboli zaznamenané žiadne útoky. 
     

Hlavný štáb vládnej protiteroristickej operácie (ATO) okrem toho uviedol, že už druhý deň možno na východe Ukrajiny pozorovať výrazné zníženie bojových aktivít protivníka. Hovorca štábu ATO Anatolij Steľmach spresnil, že "ide skôr o chaotické salvy". Dodal, že ukrajinskí vojaci dodržiavajú prímerie bez ohľadu na tieto provokácie.
     

Zastavenie paľby je jedným z hlavných bodov mierovej dohody, ktorú bojujúce strany podpísali 12. februára v Minsku. Dohoda predpokladá aj odsun ťažkých zbraní z demarkačnej čiary, výmenu zajatcov a celý rad ďalších krokov, ktoré majú viesť k obnoveniu mieru v Donbase. 
     

Kým proruskí separatisti aj dnes pokračujú v odsune svojej ťažkej bojovej techniky, vládna armáda k nemu zatiaľ nepristúpila, odvolávajúc sa na pokračujúce ostreľovanie svojich pozícií. Sťahovanie bojovej techniky povstalcov zatiaľ pozorovatelia Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe neverifikovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies