Z krypty si vzali ľudské pozostatky, obvinení sú traja muži

NETKY.SK • 3 Máj 2017, 11:01 • 2 min
Z krypty si vzali ľudské pozostatky, obvinení sú traja muži

SNINA - Polícia v Snine obvinila z trestného činu hanobenia mŕtveho spáchaného formou spolupáchateľstva troch mužov. Z krypty v obci Osadné v okrese Snina mali vziať ľudské pozostatky.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, ide o 30-ročného Jána, 24-ročného Jozefa a 25-ročného Ľubomíra, všetci z Humenského okresu.

 

Spoločne mali z krypty, nachádzajúcej sa pod oltárnou časťou pravoslávneho chrámu, vziať ľudskú lebku aj so spodnou čeľusťou. Ide o pietne miesto, na ktorom sa nachádzajú pozostatky 1025 vojakov padlých v prvej svetovej vojne.

 

"Obvinení týmto konaním svojvoľne odňali z pohrebiska ľudské ostatky a s týmito nakladali v rozpore so všeobecne záväzným právnym predpisom," uviedla hovorkyňa. Stíhaní sú na slobode, ak sa im vina preukáže, hrozí im trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies