Z Bratislavy sa aj v tomto roku najviac lieta do Anglicka a Turecka

NETKY.SK • 12 August 2013, 15:33 • 2 min
Z Bratislavy sa aj v tomto roku najviac lieta do Anglicka a Turecka

BRATISLAVA – Anglický Londýn a turecká Antalya – to sú destinácie, kam Slováci aj v tomto roku najčastejšie mieria z bratislavského letiska.

slovakia

left justify in out

Londýn dominuje už tradične medzi pravidelnými leteckými linkami, Antalya obsadila prvú priečku medzi nepravidelnými, čiže dovolenkovými letmi. Opakuje sa tak situácia z minulého roku, kedy boli tiež obidve destinácie najobľúbenejšie.Za prvých sedem mesiacov tohto roka vybavilo Letisko M. R. Štefánika spolu 154.061 cestujúcich na letoch do Londýna. Za ním nasledoval írsky Dublin s 55.101 pasažiermi a na treťom mieste skončilo talianske Miláno so 43.541 cestujúcimi.

V prípade dovolenkových letov vybavilo letisko na linke do Antalye za prvých sedem mesiacov spolu 64.957 cestujúcich. Za ňou nasledoval bulharský Burgas s 24.106 pasažiermi a tretie miesto obsadila egyptská Hurgada s 20.098 cestujúcimi. Celkovo vybavilo letisko v Bratislave za prvých sedem mesiacov tohto roka 766.589 pasažierov. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka to predstavuje pokles o 3 %, čiže o 24.859 ľudí. V prípade pesimistického odhadu by podľa generálneho riaditeľa letiska Ivana Trhlíka mohol počet vybavených cestujúcich v Bratislave za rok 2013 oproti vlaňajšku klesnúť o 5 %. "Ale všetky ukazovatele svedčia o tom, že trend bude skôr pozitívny," zhodnotil Trhlík pre TASR. K medziročnému poklesu by tak nakoniec podľa neho nemuselo dôjsť a optimistický variant počíta aj s veľmi miernym nárastom počtu cestujúcich.

V rámci letného letového poriadku sa z Bratislavy lieta do 69 destinácií. Z toho je 30 v rámci pravidelných letov a 39 v rámci nepravidelných. Za celý minulý rok bratislavské letisko vybavilo na príletoch a odletoch spolu 1,42 milióna cestujúcich. V roku 2011 to bolo napríklad 1,59 milióna pasažierov a rok predtým 1,67 milióna ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies