Z automobilky Daimler sa stane holding

NETKY.SK • 24 August 2017, 19:11 • 2 min
Z automobilky Daimler sa stane holding

STUTTGART - Nemecký automobilový koncern Daimler, ktorý okrem luxusných osobných áut Mercedes-Benz vyrába aj nákladné vozidlá a autobusy, chystá zásadné zmeny vo svojej štruktúre.

slovakia

left justify in out

Podľa časopisu Manager Magazine sa automobilová skupina do roku 2019 pretransformuje na holdingovú spoločnosť s tromi divíziami: divíziou osobných áut, nákladných áut a autobusov a divíziu finančných služieb. Cieľom tohto kroku je umožniť jednotlivým divíziám vstup na burzu.

 

Generálny riaditeľ Dieter Zetsche a finančný riaditeľ spoločnosti Bodo Uebber sa podľa časopisu už vraj dohodli na zmenách v štruktúre a transformácii koncernu na holding do výročného valného zhromaždenia akcionárov v marci 2019.

 

Daimler odmietol tieto správy komentovať, ale o pripravovaných zmenách v automobilke sa špekulovalo už dlhší čas.

 

Samotný Zetsche asi pred mesiacom povedal, že Daimler uvažuje o transformácii, ale zatiaľ skúma jej výhody a nevýhody a hľadá ideálnu štruktúru, ktorá by mu umožnila dosiahnuť v budúcnosti čo najlepšie výsledky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies