YouTube bude nemeckým umelcom platiť licenčné poplatky

NETKY.SK • 1 November 2016, 14:09 • 2 min
YouTube bude nemeckým umelcom platiť licenčné poplatky

BERLÍN - Nemecká organizácia na ochranu autorských práv v hudobnom priemysle GEMA podpísala v utorok so spoločnosťou YouTube dohodu o licenčných poplatkoch, ktoré si bude účtovať za zverejňovanie produkcie svojich členov.

slovakia

left justify in out

Užívateľom v Nemecku by sa tak mala sprístupniť veľká časť doteraz blokovaného obsahu. Dohode so spoločnosťou YouTube, ktorá spravuje najväčšiu internetovú službu pre zdieľanie videosúborov, predchádzalo sedem rokov "náročných vyjednávaní", uviedla GEMA, ktorá podľa vlastných údajov zastupuje zhruba 70 tis. nemeckých skladateľov, textárov a hudobných vydavateľov.


Finančné podrobnosti dohody, ktorá má umelcom garantovať príjmy za šírenie ich tvorby prostredníctvom serverov YouTube, organizácia nezverejnila. Uviedla pritom, že pokrýva aj uplynulé obdobia s účinnosťou od roku 2009. Medzi GEMA a YouTube však naďalej pretrvávajú nezhody v otázke, či za prípadné porušovanie autorských práv nesie zodpovednosť prevádzkovateľ služby alebo užívatelia, ktorí na jeho servery nahrávajú videá. GEMA preto vyzýva na hľadanie politického riešenia s cieľom vytvoriť "jasný právny rámec".


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies