Xherdan Shaqiri: Dúfam, že Puma nevyrába kondómy

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 18:14 • 2 min
Xherdan Shaqiri: Dúfam, že Puma nevyrába kondómy

PARÍŽ – Švajčiarsky záložník Xherdan Shaqiri zosmiešni spoločnosť Puma, ktorá vyrába športové potreby. Počas zápasu proti Francúzsku totiž došlo k niekoľkým roztrhnutiam týchto dresov.

slovakia

left justify in out

V nedeľu počas zápasu skupiny A medzi Švajčiarskom a Francúzskom (0-0) došlo k roztrhnutiu až štyroch dresov od tohto výrobcu. Po zápase to vtipne okomentoval aj švajčiarsky záložník Xherdan Shaqiri. "Dúfam, že Puma nevyrába kondómy," povedal Xhaqiri po zápase pre nemecký denník Blick.

 



Puma vydala vyhlásenie

Puma v pondelok popoludní vydala vyhlásenie, v ktorom sa ospravedlnila reprezentácii Švajčiarska a incident s dresmi označila chybnou šaržou.

"Športová firma PUMA okamžite začala vyšetrovať dôvod, prečo sa roztrhli futbalové dresy švajčiarskeho národného tímu, keď ich chytili a ťahali hráči súpera v zápase medzi Švajčiarskom a Francúzskom v nedeľu večer.

Hlavným záujmom PUMA je vždy zabezpečiť vynikajúci štandard kvality a okrem Švajčiarska PUMA dodáva dresy ďalším štyrom národným tímom na UEFA EURO 2016 (Rakúsku, Českej republike, Taliansku a Slovensku). Vo všetkých týchto tímoch nosia hráči dresy PUMA s rovnakou technológiou ACTV Thermo-R. Všetky zväzy potvrdili, že nikdy nemali podobné problémy a sú veľmi spokojní s kvalitou, funkčnosťou a dizajnom týchto dresov.

 



Naša analýza dresov Švajčiarska z nedeľného zápasu ukázala, že obsahovali šaržu materiálu, v ktorom boli poškodené priadze počas výrobného procesu, čo viedlo k oslabeniu dresov. Táto situácia môže nastať, ak kombinácia tepla, tlaku a času nie je primerane kontrolovaná počas výrobného procesu. Elastické dresy ACTV sú vyrobené z kombinácie elastanu a polyesteru. Chybný materiál bol použitý iba v obmedzenom množstve vo švajčiarskych dresoch.

PUMA skontrolovala všetky dresy všetkých tímov, ktoré obliekajú našu značku a môžeme vás uistiť, že sa tento nešťastný incident už nebude opakovať. Dresy PUMA, ktoré používajú národné tímy na Euro 2016, sú vyrábané v Turecku.

Bol to veľmi nešťastný incident a PUMA sa ospravedlňuje švajčiarskej federácii aj ich hráčom."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies