Willem Dafoe opäť nahovorí Gilla z Hľadá sa Nemo

NETKY.SK • 10 Október 2013, 08:35 • 2 min
Willem Dafoe opäť nahovorí Gilla z Hľadá sa Nemo

LOS ANGELES - Americký herec Willem Dafoe prepožičia hlas rybke Gillovi vo filme Finding Dory. Morská ryba druhu Zanclus cornutus tak opäť prehovorí jeho hlasom, rovnako ako v snímke Hľadá sa Nemo (2003).

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre magazín Total Film herec prezradil, že s prácou na animovanom príbehu už začal, pričom film Finding Dory je podľa neho úžasný a dokonca ešte lepší ako prvý diel. "Je ťažké zopakovať úspech prvého filmu a navyše po toľkých rokoch, ale je to naozaj skvelé. Prvé nahrávanie už mám za sebou a chystám sa poriadne si užiť zvyšok," dodal 58-ročný Dafoe.

Ústrednou postavou filmu Finding Dory bude zábudlivá modrá rybka Dory, ktorá v prvej snímke pomáhala klaunovi očkatému Marlinovi hľadať strateného syna Nema. Hlas jej opäť prepožičia známa moderátorka a komička Ellen DeGeneres, Marlinom bude zas Albert Brooks. Samozrejme, nebude chýbať ani Nemo. Režisér Andrew Stanton podľa vlastných slov pri tvorbe Finding Dory vychádzal z otázky, prečo bola v oceáne celkom sama, keď stretla Marlina. "Stretne sa so svojimi blízkymi a po ceste sa naučí niečo o zmysle rodiny," uviedol. Dej by sa mal odohrávať rok po prvom filme a bude sčasti situovaný na kalifornskom pobreží. 

Spoločnosť Disney chce filmom nadviazať na úspech prvého príbehu stratenej rybky Nema. Snímka z produkcie Pixar Animation Studios, ktoré patria Disneymu, utŕžila takmer 922 miliónov dolárov a získala Oscara pre najlepší animovaný film. Nominovali ju aj na ďalšie tri ceny americkej Akadémie filmových umení a vied vrátane kategórie Najlepší scenár. Hľadá sa Nemo je na druhom mieste v rebríčku filmových tržieb za rok 2003, predbehol ho iba Pán prsteňov: Návrat kráľa. Americký filmový inštitút snímku v roku 2008 zaradil do svojho zoznamu desiatich najlepších animákov všetkých čias. Svetovú premiéru Finding Dory sa spoločnosti Walt Disney a Pixar nedávno rozhodli posunúť na leto 2016. 

Willem Dafoe je rodákom z mesta Appleton v americkom štáte Wisconsin. Svoj filmový debut absolvoval v roku 1980 v historickej dráme Nebeská brána. Postupne sa predstavil aj v snímkach ako Posledné pokušenie Krista (1988), Horiace Mississipi (1988), Narodený 4. júla (1989), Divokosť v srdci (1990), Telo ako dôkaz (1993), Anglický pacient (1996), Pokrvní bratia (1999), Americké psycho (2000), Pavilón žien (2001), Spider-Man (2002), Vtedy v Mexiku (2003), Spider-Man 2 (2004), Letec (2004), Prázdniny pána Beana (2007), Antikrist (2009) a mnohých ďalších. Počas svojej kariéry si vyslúžil dve nominácie na Oscara - v roku 1987 za vedľajšiu rolu vo filme Čata (1986) Olivera Stonea a v roku 2001 v rovnakej kategórii za stvárnenie Maxa Schrecka vo filme V tieni upíra (2000). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies