Washington varuje pred cestovaním lietadlom, hrozia útoky

NETKY.SK • 2 August 2013, 19:30 • 2 min
Washington varuje pred cestovaním lietadlom, hrozia útoky

WASHINGTON - Americké ministerstvo zahraničných vecí vydalo v piatok celosvetové varovanie pred využívaním leteckej prepravy z dôvodu bližšie nešpecifikovanej hrozby zo strany teroristickej siete al-Kájda. Stalo sa tak len krátko po tom, ako Washington informoval o uzatvorení svojich diplomatických zastupiteľstiev v moslimských krajinách naplánovanom na nedeľu. Varovanie pred letmi vyprší 31. augusta. Americká diplomacia všetkých leteckým pasažierom odporúča, aby boli "ostražití".

slovakia

left justify in out

Washington vydal osobitné varovanie pre pracovníkov svojich diplomatických zastupiteľstiev v moslimskom svete aj v roku 2012 pred posledným výročím teroristických útokov z 11. septembra 2001. Desiatky zastupiteľstiev boli vtedy terčom demonštrantov pobúrených filmom namiereným proti moslimom, ktorý nakrútil americký občan. Pri útoku militantov na konzulát v líbyjskom Bengází zahynuli štyria Američania vrátane veľvyslanca Christophera Stevensa, čo však podľa Washingtonu s demonštráciami priamo nesúviselo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies