Vysokoškoláci môžu získať štipendium do celého sveta

NETKY.SK • 24 Apríl 2016, 12:44 • 2 min
Vysokoškoláci môžu získať štipendium do celého sveta

BRATISLAVA - Vysokoškoláci a doktorandi s trvalým pobytom na Slovensku sa môžu uchádzať o štipendium Národného štipendijného programu SR na študijný alebo výskumný pobyt v ktorejkoľvek krajine sveta. Žiadosti o štipendium na pobyty v akademickom roku 2016/2017 musia poslať do 30. apríla. Informoval o tom Ján Chlup zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry SAIA.

slovakia

left justify in out

Štipendiá sú určené na pokrytie životných nákladov na študijný pobyt počas druhého stupňa vysokoškolského štúdia, respektíve na študijný alebo výskumný pobyt počas doktorandského štúdia na vybranej zahraničnej vysokej škole či výskumnej inštitúcii. Žiadosti podávajú študenti online na internetovej stránke www.stipendia.sk.
Študenti, doktorandi v dennej forme štúdia, učitelia vysokých škôl a výskumní pracovníci SAV sa môžu uchádzať aj o cestovný grant pre študijný alebo výskumný pobyt v zahraničí.


Národný štipendijný program je určený aj na podporu mobilít zahraničných študentov, doktorandov, vysokoškolských učiteľov, výskumných a umeleckých pracovníkov na pobyty v slovenských vysokých školách a výskumných organizáciách. Doteraz v rámci Národného štipendijného programu schválili 1 410 štipendistov zo Slovenska na študijné a výskumné pobyty v rôznych krajinách sveta a vďaka tomuto programu uskutočnilo svoje študijné pobyty a výskum na Slovensku aj 1 520 štipendistov zo zahraničia.


Vznik Národného štipendijného programu Slovenska schválila vláda SR v júli 2005. Program financuje ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu. Slovenská akademická informačná agentúra ho zabezpečuje administratívne.
Slovenská akademická informačná agentúra je mimovládna nezisková organizácia, na základe zmlúv s ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu ako aj s Úradom vlády SR a s ďalšími organizáciami administruje viacero štipendijných a grantových programov v oblasti vysokoškolského vzdelávania a vedy pre záujemcov zo Slovenska aj zo zahraničia. Zároveň poskytuje informácie o štúdiu v zahraničí pre záujemcov zo Slovenska ako aj informácie pre záujemcov zo zahraničia o štúdium na Slovensku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies