Vysokí manažéri Lufthansa Cargo sú podozriví z úplatkárstva

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 16:14 • 2 min
Vysokí manažéri Lufthansa Cargo sú podozriví z úplatkárstva

FRANKFURT NAD MOHANOM - Po obvinení jedného manažéra leteckej spoločnosti Lufthansa Cargo z úplatkárstva sa do podozrenia dostali ďalší dvaja členovia predstavenstva.

slovakia

left justify in out

Ide o Martina Schmitta a Karla-Rudolfa Rupprechta, ktorí mali porušiť svoje dozorné povinnosti. S odvolaním sa na časopis Der Spiegel o tom informovala agentúra DPA.
     

Podľa nemenovaných zdrojov najmä Schmitt pri prvej razii vo februári minulého roka nespolupracoval a dôležité dokumenty odovzdal vyšetrovateľom len veľmi neochotne. Druhú raziu v kanceláriách spoločnosti vykonala polícia v decembri minulého roka.
     

"Podozrenia nás veľmi prekvapili," povedal hovorca Lufthansa Cargo. Spoločnosť mieni vyšetrovateľov aj naďalej naplno podporovať. Obvinený manažér už vo firme nepracuje a hovorca sa odmietol vyjadriť k otázke, či mu spoločnosť ponúkla odstupné vo výške 220.000 eur. Tento manažér je podozrivý z toho, že výmenou za úplatky posunul objednávky určitému dodávateľovi, ktorý následne mohol prevziať konkurenčnú firmu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies