Vyšetrovatelia prípadu lietadla linky MH370 preskúmajú fragment z Maurícia

NETKY.SK • 3 Apríl 2016, 11:14 • 2 min
Vyšetrovatelia prípadu lietadla linky MH370 preskúmajú fragment z Maurícia

SYDNEY - Vyšetrovatelia sa chystajú preskúmať kus trosiek nájdený na ostrove Maurícius, aby zistili, či nepochádza z lietadla malajzijských aerolínií linky MH370, ktoré zmizlo pred približne dvoma rokmi na trase z indonézskeho Kuala Lumpuru do Pekingu.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AP to dnes oznámil austrálsky minister dopravy Darren Chester.

 

K najnovšiemu objavu došlo len necelé dva týždne po tom, čo oficiálni činitelia potvrdili, že dva kusy trosiek nájdené pri pobreží Mozambiku patria s najväčšou pravdepodobnosťou lietadlu spoločnosti Malaysia Airlines, hľadanému od marca 2014.

 

img

 

Chester uviedol, že na zorganizovaní a vykonaní prieskumu novonájdeného úlomku spolupracujú malajzijskí predstavitelia so svojimi kolegami z Maurícia.

 

Zatiaľ jediným potvrdeným úlomkom z nezvestného Boeingu 777 je fragment krídla nájdený vlani v júli na ostrove Réunion. Medzinárodnému pátraciemu tímu pod vedením Austrálie sa nezvestné lietadlo, o ktorom si myslia, že havarovalo v južnej časti Indického oceánu, doteraz nepodarilo lokalizovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies