Rusko vymenilo vojnového veliteľa. Má ním byť generál Dvornikov

NETKY.SK • 10 Apríl 2022, 09:44 • 2 min
Rusko vymenilo vojnového veliteľa. Má ním byť generál Dvornikov

Novým veliteľom na Ukrajine by mal byť generál Alexander Dvornikov. Informuje o tom BBC. Výmena mala prebehnúť v snahe zlepšiť koordináciu medzi rôznymi jednotkami.

slovakia

left justify in out

Ruskú inváziu by teraz mal viesť veliteľ Južného vojenského okruhu generál Alexander Dvornikov. „Tento konkrétny veliteľ má mnoho skúseností s ruskými vojenskými operáciami v Sýrii. Očakávali by sme teda, že sa celkové velenie a riadenie zlepší," uviedol pod podmienkou anonymity zdroj BBC. K reorganizácii velenia malo dôjsť v snahe zlepšiť koordináciu medzi rôznymi jednotkami. Rusku sa doteraz nepodarilo dosiahnuť niektoré svoje vojnové ciele.

 

 

„Ak Rusko nezmení svoju taktiku, je veľmi ťažké si predstaviť, že by dokázalo uspieť aj v tých obmedzených cieľoch, ktoré si samo stanovilo," povedal zdroj BBC. Podľa amerických spravodajcov si ruská armáda chce do 9. mája pripísať na Ukrajine veľký úspech. Ruský prezident Vladimir Putin chce údajne inváziu do susednej krajiny prezentovať na oslavách 77. výročia kapitulácie nacistického Nemecka na Červenom námestí.

 

 

Možno vás zaujme: Slovensko poskytne utečencom z Ukrajiny pomoc 530 miliónov eur zo zdrojov EÚ



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies