Vyšetrovatelia odhalili okolo 380 zmanipulovaných futbalových zápasov

NETKY.SK • 4 Február 2013, 12:43 • 2 min
Vyšetrovatelia odhalili okolo 380 zmanipulovaných futbalových zápasov

Vyšetrovatelia odhalili okolo 380 zmanipulovaných futbalových zápasov - Futbal Európski vyšetrovatelia v pondelok oznámili, že sa im podarilo identifikovať okolo 380 futbalových zápasov, ktoré boli zmanipulované. Podvody vyniesli zainteresovaným okolo ose

slovakia

left justify in out

img

Európski vyšetrovatelia v pondelok oznámili, že sa im podarilo identifikovať okolo 380 futbalových zápasov, ktoré boli zmanipulované. Podvody vyniesli zainteresovaným okolo osem miliónov eur. 

Šéf Europolu Rob Wainwright povedal, že odhalili asi 425 skorumpovaných úradníkov, hráčov a ďalších podvodníkov v 15 krajinách.

Medzi zmanipulovanými zápasmi boli podľa agentúry Reuters aj kvalifikačné stretnutia na svetový a európsky šampionát, ale tiež duely najvyšších súťaží v mnohých európskych súťažiach. Vyšetrovatelia zistili, že na manipulovaní zápasov sa podieľajú aj podvodníci z ázijských krajín a niektoré dohodnuté zápasy sa odohrali mimo starého kontinentu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies