Biden má opäť pozitívny test na covid, no teraz je to vážne

NETKY.SK • 31 Júl 2022, 11:00 • 2 min
Biden má opäť pozitívny test na covid, no teraz je to vážne

WASHINGTON – Americký prezident Joe Biden mal po druhýkrát pozitívne výsledky testu na koronavírusové ochorenie COVID-19 a vracia sa do izolácie, hoci sa podľa vlastných slov „cíti celkom dobre“.

slovakia

left justify in out

V sobotu to vyhlásil jeho lekár, ktorého cituje tlačová agentúra AFP. Biely dom potvrdil, že u hlavy štátu sa zatiaľ neprejavili žiadne príznaky danej choroby. Biden „mal v sobotu ráno pozitívne výsledky antigénového testu“ a „znovu začne prísne izolačné procesy“, napísal prezidentov lekár Kevin O'Connor v oficiálnej správe.

 

 

„V skutočnosti ide o recidívnu pozitivitu,“ uviedol O'Connor s odkazom na situáciu, keď sa pacienti liečení liekom Paxlovid – ako aj Biden – zbavia vírusu, ale po ukončení liečby majú pozitívny výsledok testu.


Hoci sa Biden (79) údajne celkovo teší dobrému zdraviu, je najstarším prezidentom USA, aký bol kedy zvolený, a práve jeho vek zvyšuje obavy z následkov covidu. Biely dom však zdôrazňuje, že prezident bol plne očkovaný a dostal aj dve posilňujúce vakcíny proti covidu.

 

 

Biden mal po prvý raz pozitívny test na COVID-19 vo štvrtok 21. júla, pričom mal iba mierne príznaky ochorenia. Prezident bol v tom čase štyrikrát zaočkovaný. V súlade s pravidlami Bieleho domu, ktoré sú prísnejšie než nariadenia Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC), Biden ostane v karanténe, až pokým nebude mať negatívny test.

 

Možno vás zaujme: Ukrajinská vláda nariadila povinnú evakuáciu obyvateľov Doneckej oblasti



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies