Vyšetrovatelia kauzy Jany Nagyovej čelia 27 trestným oznámeniam

NETKY.SK • 19 Júl 2013, 06:47 • 2 min
Vyšetrovatelia kauzy Jany Nagyovej čelia 27 trestným oznámeniam

PRAHA - Celkove 27 trestným oznámeniam čelia vyšetrovatelia kauzy okolo Jany Nagyovej, niekdajšej šéfky kabinetu českého expremiéra Petra Nečasa. Informoval o tom priniesol internetový portál Insider.

slovakia

left justify in out

Podľa neho zdroja sú iniciátormi trestných oznámení právni zástupcovia stíhaných, vyšetrovaných alebo preverovaných osôb z prípadu.

Trestné oznámenia sa týkajú tak práce osemčlenného policajného tímu i dozorujúcich štátnych zástupcov. Preverovanie postupu policajných zložiek Generálnou inšpekciou bezpečnostných zborov tak spomaľuje samotné vyšetrovanie.

Prípad sa začal 13. júna raziou na rôznych miestach Prahy, Stredočeského a Královohradeckého kraja a zadržaním deviatich podozrivých. Pokračoval obvinením ôsmich z nich a väzobným stíhaním všetkých s výnimkou bývalého šéfa českého Vojenského spravodajstva Milana Kovandu, ktorý je stíhaný na slobode.

Po utorkovom verdikte Najvyššieho súdu ČR zostávajú za mrežami už iba štyria z obvinených, pretože troch exposlancov ODS toto rozhodnutie vyňalo v súvislosti s ich imunitou spod právomocí orgánov činných v trestnom konaní. Trio Ivan Fuksa, Marek Šnajdr a Petr Tluchoř sa už v utorok neskoro večer dostalo na slobodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies