Vynaliezavý: Nemecký študent požiadal v zmysle zákona o prístupe k informáciám o výsledky testov

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 15:00 • 2 min
Vynaliezavý: Nemecký študent požiadal v zmysle zákona o prístupe k informáciám o výsledky testov

BERLÍN – Väčšina žiakov, ktorí chcú podvádzať na testoch, si napíše odpovede na ruku, alebo použijú nejaký šikovne ukrytý ťahák. Jeden nemecký študent však povýšil „umenie“ podvádzania pri testoch na úplne iný level. Aj napriek tomu, že to čo spravil nie je správne, musíte uznať, že kreativita mu naozaj nechýba.

slovakia

left justify in out

Simon Schräder (17) z nemeckého mesta Münster využil nemecký ekvivalent nášho Zákona o prístupe k informáciám, aby sa dostal k odpovediam na otázky testu, ktorý ho čaká. Ide o veľmi šikovný ťah, avšak nenaplánoval si to najlepšie. Podľa zákona mu musia odpovedať do mesiaca, takže najskôr do 21. apríla by mal dostať odpoveď, test sa bude konať už 16 apríla.

 

„Už keď som to posielal, vedel som že mi nepošlú testy. Nespolieham sa teda na to,“ povedal Simon pre britský denník The Guardian a dodal: „Chcel som to iba vyskúšať, som zvedavý, čo mi odpíšu.“

 

Simonova žiadosť mu však vyniesla prácu v mimovládke s názvom Correctiv. Podľa jeho slov sa tam pred vysokou školou zamestná.

 

Aj keď mu to asi nevyjde, mal by ísť na právo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies