Vyhosťovanie Rómov neohrozí vstup Rumunska do Schengenu

NETKY.SK • 26 August 2010, 07:17 • 2 min
Vyhosťovanie Rómov neohrozí vstup Rumunska do Schengenu

Vyhosťovanie Rómov neohrozí vstup Rumunska do Schengenu

slovakia

left justify in out

img

Problém rumunských Rómov vo Francúzsku nepredstavuje hrozbu pre plánovaný vstup Rumunska do schengenského priestoru. Vyplýva to z dnešného vyjadrenia rumunského ministra vnútra Vasileho Blagu, o ktorom informovali tamojšie médiá.
      Podľa člena rumunskej vlády mu takýto názor bol signalizovaný aj v Bruseli. "Po nedávnych rokovaniach s Európskou agentúrou pre riadenie operačnej spolupráce na vonkajších hraniciach členských štátov Európskej únie (Frontex) nestojí vstupu Rumunska do Schengenu už nič v ceste," zdôraznil minister.
      Experti únie by na konci novembra mali naposledy preskúmať funkčnosť novozavedeného informačného schengenského systému v krajine, dodal.
      Vasile Blaga pripomenul, že Rómom sa dostáva v Rumunsku, podobne ako príslušníkom iných menšín, tzv. pozitívnej diskriminácie, aj keď pripustil, že všeličo možno ešte zlepšiť.
      Francúzsko vyhosťuje v súčasnosti stovky rumunských a sčasti aj bulharských Rómov do vlasti.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies