Výcvikové centrum polície v Líbyi napadol samovražedný útočník, zomrelo vyše 65 ľudí

NETKY.SK • 7 Január 2016, 12:31 • 2 min
Výcvikové centrum polície v Líbyi napadol samovražedný útočník, zomrelo vyše 65 ľudí

TRIPOLIS - Najmenej 65 obetí na životoch si dnes vyžiadal samovražedný bombový útok na policajné výcvikové centrum v líbyjskom pobrežnom meste Zlítan, približne 160 kilometrov východne od metropoly Tripolis.

slovakia

left justify in out

K útoku sa bezprostredne nikto neprihlásil. Medzi obeťami sú aj civilisti; časť z nich previezli do nemocnice v susednom meste Misuráta, informovala agentúra Reuters. Atentátnik narazil nákladným vozidlom naloženým výbušninami do brány výcvikového centra. Starosta mesta povedal, že auto explodovalo v čase, keď sa v centre nachádzali stovky budúcich príslušníkov pobrežnej stráže.

 

Podľa agentúry DPA sa predpokladá, že útok uskutočnili stúpenci teroristického Islamského štátu. "Máme informáciu, že pred dvoma dňami dorazil do mesta čln s cudzími ľuďmi," povedal pre DPA pracovník bezpečnostnej agentúry v meste. "Včera sme začali operáciu na zadržanie všetkých cudzích ľudí, ktorí sú v meste ilegálne. Žiaľ, tomuto nešťastiu sme už nezabránili." Zlítan je obchodné mesto známe ako útočisko militantov. Je tiež považované za zhromaždisko ilegálnych migrantov, pokúšajúcich sa dostať do Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies