Východoslovenská energetika začala zasielať opravné faktúry pre firemných zákazníkov

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 17:54 • 2 min
Východoslovenská energetika začala zasielať opravné faktúry pre firemných zákazníkov

KOŠICE – Spoločnosť Východoslovenská energetika (VSE), a. s., začala tento týždeň s odosielaním opravných faktúr pre firemných zákazníkov s mesačným zúčtovaním. Vyúčtovacia faktúra za január 2017 bola pôvodne vystavená podľa dnes už neplatných cien, preto posielajú opravnú faktúru.

slovakia

left justify in out

"Ak už zákazník uhradil januárovú platbu a teraz je výsledkom jeho opravnej faktúry preplatok, zákazníkovi ho vrátime v 14-dňovej lehote splatnosti. Februárová vyúčtovacia faktúra už bude vystavená správne a bude tejto skupine zákazníkov doručená v najbližších dňoch," informovala TASR Katarína Šulíková z VSE.

 

Zákazníkom, ktorí majú nastavenú ročnú fakturáciu s mesačnými zálohami, vzniknuté rozdiely spoločnosť zohľadnila v novom nastavení záloh. Domácnosti z tzv. marcového odpočtového cyklu nie sú zmenami v cenách na rok 2017 nijako dotknuté. Zálohy doteraz platili vo výške, ktorú mali predpísanú ešte v roku 2016. V tomto mesiaci im budú odoslané vyúčtovacie faktúry spolu s novým rozpisom záloh už podľa aktuálnych cien.

 

"Spolu s vyúčtovacou faktúrou zašleme našim zákazníkom sprievodný list, v ktorom im zároveň zdôrazníme, že vyúčtovanie je správne a že koncová cena elektriny klesá v priemere o 2,35 % v porovnaní s rokom 2016. K poklesu koncovej ceny došlo predovšetkým vďaka zníženiu ceny za dodávku - časť ceny, ktorú ovplyvňuje VSE - a to až takmer o 10 %," uviedla spoločnosť.

 

Zákazníci z marcového odpočtového cyklu majú správne vyúčtovanie a VSE im nebude zasielať opravné faktúry z dôvodu zmien v cenách na rok 2017. Zákazníkov spoločnosť upozorňuje, aby sa mali na pozore pred možnými nekalými praktikami niektorých predajcov, keďže možno očakávať, že niektorí podomoví predajcovia budú zákazníkov zavádzať pod zámienkou správneho nastavenia cien.

 

Upozornenie sa týka aj zákazníkov z januárového a februárového odpočtového cyklu. Zákazníkov VSE ubezpečuje, že pripravuje pre nich opravné faktúry a nové rozpisy záloh. Tieto dostanú poštou spolu so sprievodným listom, spoločnosť ich plánuje odosielať koncom marca.

 

"Zákazníkov zároveň ubezpečujeme, že všetky doteraz uhradené platby budú započítané a budeme ich kompenzovať v zálohových platbách. Domácnosti nebudú musieť čakať na budúcoročné vyúčtovanie," informovala Šulíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies