Východné Turecko zasiahlo nové zemetrasenie

NETKY.SK • 1 December 2011, 04:42 • 2 min
Východné Turecko zasiahlo nové zemetrasenie

Východné Turecko zasiahlo nové zemetrasenie - Svet Zemetrasenie s magnitúdou 5,0 dnes zasiahlo východné Turecko - oblasť, ktorú už postihli dve ničivé zemetrasenia. Informovalo o tom turecké observatórium a výskumný ústav Kandilli.

slovakia

left justify in out

img

Zemetrasenie s magnitúdou 5,0 dnes zasiahlo východné Turecko - oblasť, ktorú už postihli dve ničivé zemetrasenia. Informovalo o tom turecké observatórium a výskumný ústav Kandilli.
Ústav uviedol, že k otrasom došlo dnes v skorých ranných hodinách a ich epicentrum sa nachádzalo v dedine Kurubas neďaleko mesta Van. 
Úrady oznámili, že najnovšie zemetrasenie nespôsobilo žiadne vážne škody, ale vystrašilo obyvateľov, ktorí v panike vybiehali zo stanov a budov.
Hlavný lekár štátnej nemocnice vo Vane uviedol, že škody na nemocnici sú minimálne, ale pacientov presťahujú do poľnej nemocnice a ďalších chorých vo vážnom zdravotnom stave prevezú do neďalekých miest.
Provinčné hlavné mesto Van s pol miliónom obyvateľov už postihli v októbri dve ničivé zemetrasenia, jedno s magnitúdou 7,2 a druhé s magnitúdou 5,7. Obe zrovnali so zemou približne 2000 budov a zabili 644 ľudí.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies