Ministerstvo dopravy podporuje zníženie DPH pre cestovný ruch, koalícia je však od dohody ďaleko

NETKY.SK • 22 Apríl 2022, 14:30 • 2 min
Ministerstvo dopravy podporuje zníženie DPH pre cestovný ruch, koalícia je však od dohody ďaleko

BRATISLAVA – Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) podporuje zníženie dane z pridanej hodnoty (DPH) na služby v cestovnom ruchu. Koalícia je však v tomto smere od dohody ďaleko. Rokovania by mohla oživiť avizovaná daňovo-odvodová reforma. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie rezortu dopravy.

slovakia

left justify in out

Zástupcovia ministerstva dopravy sa podľa odboru komunikácie zúčastnili na stretnutí pracovnej skupiny na pôde Ministerstva financií (MF) SR, kde podnikatelia v sektore prezentovali nielen potrebu zníženia DPH, ale aj pozitívne efekty, ktoré by to prinieslo.

 

img

 

„Túto myšlienku podporujeme, keďže to sektoru jednoznačne pomôže, ale v rámci koalície sme ešte ďaleko od dohody. Veríme, že čoskoro sa rokovania o tejto téme obnovia aj v nadväznosti na daňovo-odvodovú reformu, ktorú minulý rok predstavilo MF SR," priblížil pre TASR rezort dopravy. Ministerstvo zároveň spresnilo, že okrem prípadného zníženia DPH sa zaoberá aj inými spôsobmi, ako stimulovať cestovný ruch.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona