Výbuchy na policajných okrskoch v Ľvove vyšetrujú ako teroristický čin

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 23:57 • 2 min
Výbuchy na policajných okrskoch v Ľvove vyšetrujú ako teroristický čin

ĽVOV - Ukrajinské orgány činné v trestnom konaní vyšetrujú ako teroristický čin dve explózie, ku ktorým došlo dnes v priebehu hodiny na dvoch rôznych policajných okrskoch v Ľvove.

slovakia

left justify in out

Pri výbuchoch utrpeli ťažké zranenia dvaja príslušníci polície, ktorí ležia po niekoľkohodinových operáciách v mimoriadne ťažkom stave v nemocnici.

 

Informácie priniesla tlačová agentúra UNIAN s odvolaním sa na rezort vnútra, policajné i nemocničné zdroje.

Podľa nich zranenej príslušníčke polície museli amputovať dolnú končatinu a odobrať jednu z obličiek.

 

Hospitalizovaný policajt utrpel početné zranenia vrátane traumy hlavy a je napojený na dýchacie prístroje.

 

Ukrajinské ministerstvo vnútra nepodozrieva v tejto súvislosti Pravý sektor. Vyšetrovatelia však skúmajú viacero možných verzií pozadia udalostí, vrátane súvislostí so sobotňajšou prestrelkou v Mukačeve v Zakarpatskej oblasti, ale aj pretrvávajúcim konfliktom na východe krajiny, informuje Ukrajinská pravda s odvolaním sa na zdroje rezortu v Ľvovskej oblasti. V prvej reakcii spájalo ministerstvo výbuchy práve s udalosťami v Mukačeve. Ľvovská polícia však takéto súvislosti poprela.

 

Pravý sektor sa od výbuchov dištancoval a označil ich za dielo protiukrajinských síl.

 

Vo vyhlásení predsedu Ľvovskej oblastnej štátnej administratívy Oleha Syňutku sa hovorí o tom, že banditizmus sa prejavil už nielen na Zakarpatskej Ukrajine a že podobné akcie sú v súlade so scenármi Moskvy o destabilizácii situácie na Ukrajine. Súčasne je v ňom apel na aktivistov spoločenských organizácií a občanov oblasti, aby spoločne s príslušníkmi poriadkových orgánov formovali hliadky v obciach a mestách a prispeli tak k zabráneniu paniky, ktorú by radi videli nepriatelia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies