Výbuch plynu na Manhattane má už najmenej 7 obetí

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 15:00 • 2 min
Výbuch plynu na Manhattane má už najmenej 7 obetí

NEW YORK - Príčina výbuchu je oficiálne stále neznáma, predpokladá sa však, že ňou bolo vznietenie unikajúceho plynu.

slovakia

left justify in out

Výbuch v newyorskej časti East Harlem, ktorý v stredu zrovnal so zemou dve budovy, neprežilo najmenej sedem ľudí a ďalších deväť je nezvestných. Podľa spravodajského kanála CNN zvýšenie počtu obetí oznámili predstavitelia mesta, ktorého starosta Bill de Blasio hovorí o "tragédii najhoršieho druhu". 

 

Výbuch a následný požiar majú za následok aj niekoľko desiatok zranených vrátane najmenej siedmich detí. Podľa CNN hasiči pokračujú v prehľadávaní sutín, ktoré zostali po dvoch päťposchodových budovách s bytmi, klavírnym obchodom a evanjelickým kostolom. Príčina výbuchu je oficiálne stále neznáma, predpokladá sa však, že ňou bolo vznietenie unikajúceho plynu, čomu zodpovedá hlásenie jedného z obyvateľov krátko pred udalosťou. V prípade jednej zo zrútených budov tiež CNN poukazuje na mnoho bezpečnostných nedostatkov zaznamenaných v uplynulých desaťročiach stavebným úradom.

 

Miesto udalosti sa nachádza v obytnej štvrti pozostávajúcej prevažne z tehlových činžiakov. Ulice a chodníky v okolí sú zasypané sutinami a sklom z vybitých okien. Po výbuchu, ktorý vyvolal paniku medzi obyvateľmi, museli okrem iného prerušiť premávku na trati regionálnej železnice, keďže časť trosiek dopadla na estakádu s koľajami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies