Vyberte si správne okuliare

NETKY.SK • 27 Február 2016, 14:09 • 2 min
Vyberte si správne okuliare

BRATISLAVA - Musíte nosiť okuliare a stále máte ešte zo školských lavíc zafixované, že je to niečo, čomu sa ostatní budú smiať? Omyl! Okuliare sú štýlovým módnym doplnkom, ktorý využívajú aj celebrity. Rozhodne vám pristane. Teda ak zvolíte tie správne podľa tvaru svojej tváre. Poradíme vám, ako na to...

slovakia

left justify in out

Aj nosenie okuliarov má svoje pravidlá. A to úplne základné je úplne jednoduché. Obruče si vždy vyberajte presne opačné, než je tvar vašej tváre. Takže ak máte tvár štvorcového typu, hranaté okuliare to len podčiarknu, upozornia na ňu a to by nemuselo vyzerať dobre. Na pamäti tiež musíte mať veľkosť tváre. Pokiaľ ju máte malú a drobnú, na veľké obruče rovno zabudnite.

 

Štvorcová tvár

Aby ste vyvážili líniu očí a kontúr tváre, kúpte si okuliare, ktoré sú širšie a nemajú ostrejšie hrany. Lichotiť tvári bude podlhovastý oválny tvar alebo okuliare typu mačacieho oka. Ale skvele vám sadnú aj okuliare bez spodných obrúčok.

 

Okrúhla tvár

Ak máte okrúhlu tvár potrebujete ju pretiahnuť a k tomu vám skvele pomôžu úzke hranaté obruče. Siahnuť môžete aj po obdĺžnikových a nemusíte sa vôbec báť farieb.


Srdcovitá tvár

Tvár, ktorú vám musí každý závidieť, aj keď pokiaľ nenosíte ofinu, možno bojujete s vysokým čelom. Aj s tým vám môžu okuliare pomôcť. Ak siahnete po ľahkých a oblých obručiach, práve tento problém s nimi zdarne vyriešite. Výraz tváre dokonale podčiarknu okuliare motýlieho typu, ktoré sa zväčšujú smerom do strán. Pri nákupe pozerajte hlavne po hravých, jednoduchých a vzdušných okuliaroch, ktoré zjemnia vás vzhľad. Žiadne výrazné farby.

 

Podlhovastá tvár

Podlhovastá tvár si žiada trošku rozšírenie a s tým vám pomôžu okuliare, ktoré majú zaujímavé detaily a prvky hlavne po stranách - nielen, že zaujmú pozornosť a stanú sa vaším super doplnkom, ale aj vašu tvár trošku rozšíria. Vyhnúť by ste sa mali okuliarom, ktoré sú v dolnej časti hranaté, akurát by vám rozšírili bradu, a to nepotrebujete.

 

Oválna tvár

Máte oválnu tvár? Potom patríte medzi naozajstných šťastlivcov. Máte totiž tvár, ktorá je univerzálna pre nosenie okuliarov. Pravdepodobne budete vyzerať skvele v akomkoľvek type okuliarov aj v najrôznejších farebných odtieňoch. Pre zábavu vyskúšajte rôzne tvary, uvidíte, v ktorých sa budete cítiť najlepšie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies