Vrba chce v odvete aktívnejšiu ofenzívu, Ďuriš: Nepustili nás ku hre

NETKY.SK • 8 Marec 2013, 10:59 • 2 min
Vrba chce v odvete aktívnejšiu ofenzívu, Ďuriš: Nepustili nás ku hre

PLZEŇ - Futbalisti Viktorie Plzeň nenadviazali v úvodnom osemfinálovom zápase Európskej ligy UEFA 2012/2013 proti tureckému Fenerbahce Istanbul na výborné predchádzajúce výkony v súťaži a prehrali v Štruncových sadoch 0:1. Tréner Pavel Vrba, ktorý poslal vo štvrtok do základnej zostavy kvarteto slovenských legionárov Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Michal Ďuriš a Marek Bakoš, ale stále verí, že Viktorka môže v odvete uspieť a postúpiť.

slovakia

left justify in out

"Musíme ale hrať v odvete inak, aktívnejšie, lepšie. Proti Fenerbahce môžeme uspieť, len ak podáme maximálny výkon a niekto musí zahrať aj nad hranicou svojich možností," citoval populárneho českého lodivoda portál idnes.cz. "Fenerbahce ukázalo obrovskú silu. My sme mohli uspieť len ak by sme podali maximálny výkon a to sa nám nepodarilo. Súper bol herne lepší. Boli na nás veľmi dobre pripravení, od začiatku hrali disciplinovane a kombinačne boli veľmi silní. My sme naopak boli veľmi nepresní. Najmä v prechodovej fáze sme strácali lopty, robili sme nevynútené chyby. Nedokázali sme sa presadiť cez krídla. Oni hrali na malom priestore a pristupovali k nám dynamicky, s čím sme si nevedeli poradiť," citovala Vrbu oficiálna internetová stránka Plzne.

Domáci inkasovali v 81. minúte gól, ktorý môže, ale nemusí byť rozhodujúci. "Dúfali sme v prijateľnejší výsledok, ten gól nám to dosť skomplikoval. Patria k top tímom v Európe, ale nám sa už niekoľkokrát podarilo vonku prekvapiť. Máme ešte odvetu a musíme veriť, že na ihrisku súpera odohráme lepší zápas. Musíme byť hlavne aktívnejší smerom dopredu," dodal kouč aktuálneho lídra Gambrinus ligy.

Domáci sa predstavili už aj s uzdraveným stredopoliarom Michalom Ďurišom v základnej zostave, hostia hrali bez zraneného Miroslava Stocha, ktorý do Plzne ani nepricestoval. Od začiatku sa Plzeň snažila vytvoriť si tlak a hrať ofenzívny futbal, ktorý viedol k úspechu proti SSC Neapol v šestnásťfinále. "Sme zvyknutí súpera zatlačiť, ale Fenerbahce nám nič také nedovolilo. Prispeli sme k tomu aj my sami. Strácali sme lopty, nedostali sme sa do kombinácie. Súper si veľké šance nevypracoval, ale skoro do ničoho nás nepustil", komentoval pre web Slovenského futbalového zväzu stopér Marián Čišovský.

Najväčšiu gólovú šancu si vypracovali domáci po úvodnej polhodine zápasu. Rajtoral vystihol chybnú rozohrávku brankára hostí Demirela a z hranice šestnástky tvrdou strelou opečiatkoval brvno. Lopta sa odrazila k Ďurišovi, ten však v rozhodujúcej chvíli zaváhal. "Snažil som sa loptu rýchlo spracovať, dostať ju na zem a čo najrýchlejšie vystreliť. Žiaľ, nezasiahol som ju dobre. Tešil som sa na zápas, mrzí ma výsledok. Fenerbahce bolo silné na lopte, nepustili nás k našej tradičnej hre," citoval www.futbalsfz.sk Ďuriša.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies