Volkswagen súperí s Toyotou o najväčšieho výrobcu vozidiel v tomto roku

NETKY.SK • 5 August 2014, 15:26 • 2 min
Volkswagen súperí s Toyotou o najväčšieho výrobcu vozidiel v tomto roku

TOKIO - V tomto kalendárnom roku chcú Toyota i Volkswagen (VW) vyrobiť po viac ako 10 miliónov vozidiel.

slovakia

left justify in out

DPA informuje, že v prvom polroku sa súperi dostali cez hranicu päť miliónov a rozdiel medzi nimi bol len 30.000 vozidiel. Na treťom mieste zostal General Motors (GM) so 4,92 miliónmi áut.
     

Súboj o svetové prvenstvo medzi Toyotou a Volkswagen bude zrejme napínavý až do posledných dní decembra. Toyota, minuloročný najväčší svetový výrobca sektora, v Spojených štátoch dosahuje prírastky v odbyte, kým VW zaznamenáva dlhodobý pokles predaja modelov práve s emblémom VW. Chýba mu príťažlivý model SUV, ktorým medzi Američanmi bodujú Japonci. Volkswagenu by mal pomôcť v Spojených štátoch vhodný terénny voz až v roku 2016. Dovtedy by mal predaj koncernu podľa jeho správnej rady v Severnej Amerike stagnovať.
     

Toyota má čo zlepšovať vo zvyšovaní odbytu v Ázii i v Južnej Amerike, a dokonca aj na svojom domácom trhu. V Európe si v uplynulom štvrťroku pozíciu posilnila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies